IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeWork вече не е единственият "еднорог" сред доставчиците на гъвкави офиси

Американската компания Knotel вече също се оценява на над 1 млрд. долара

13:45 | 22.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Конкурентът на WeWork в сегмента на гъвкавите офиси, Knotel, основан само преди три години, достигна статут на „еднорог“ с оценка от над 1 млрд. долара, след като набра финансиране на стойност 400 млн. долара от инвестиционна компания, подкрепена от Кувейт, съобщава Financial Times.

Базираната в Ню Йорк компания е един от няколкото доставчици на обслужвани офиси, които се разрастват бързо, след като WeWork помогна за съживяването на сектора и планира публично предлагане през идните седмици.

Knotel съобщи в сряда, че новият кръг за набиране на финансиране Series C, ръководен от Warfa, инвестиционен консултант, притажаван от фонда за социална сигурност на кувейтската държава, е помогнал за набирането на 400 млн. долара. Така общото набрано финансиране е достигнало 560 млн. долара, а оценката на компанията е надхвърлила един милиард долара за първи път. Тя отказва да обяви точната си оценка.

Съоснователят и главен изпълнителен директор Амол Сарва заяви, че Warfa ще „ни помогне да продължим бързия си глобален растеж и да затвърдим позицията си“. Компанията допълни, че ще продължи по пътя на „агресивния“ растеж. Към момента тя управлява офис площи от 370 хил. кв. м в 200 локации в цял свят.

Групата предлага небрандирани площи на градски пазари на средни по размер компании, които искат над вратата да бъде изписано собственото им име, а не отличителен бранд или обзавеждане, свързвано с компании като WeWork. Тя обикновено отдава под наем цели етажи на компании.

В новия кръг за набиране на финансиране са участвали и три японски компании - Mori Trust, Itochu и Mercuria, наред със съществуващи инвеститори като компанията за имотни услуги Newmark Knight Frank и компанията за рисков капитал Norwest Venture Partners. Последната обявена оценка на Knotel беше 500 млн. долара след предишен кръг за набиране на финансиране миналата година.

Knotel съобщи, че ще използва новите средства, за да подкрепи дигитални продукти като Baya, блокчейн платформа, „използвана вътрешно за улесняване на основаните на данни решения за придобивания“ и Geometry, абонаментна услуга за продукти, използвани в гъвкави работни пространства като подвижни бюра, модуларни конферентни зали и телефонни кабини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още