IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Авария остави 72 000 жители на Ню Йорк на тъмно

По всяка вероятност причина за инцидента е пожар в трансформатор

10:24 | 14.07.19 г. 9
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Близо 72 000 потребители в западната част на Ню Йорк останаха без ток в продължение на часове в събота. Предполага се, че пожар в трансформатор е причината за аварията. Официално енергийната компания на града Consolidated Edison Inc. не е обявила какво е причинило спирането, но от противопожарната служба на Ню Йорк потвърдиха, че вероятно става въпрос за пожар, съобщава БТА.

Мащабната авария доведе до спиране на места на работата на метрото и до заседнали асансьори. Ресторанти и други заведения също останаха на тъмно.

За известно време напълно тъмна остана и прочутата улица „Бродуей“. Светофари не работеха на много места. Рекламите на емблематичния „Таймс скуеър“ също угаснаха. На места минувачи се опитаха да регулират движението. На две места театрални трупи пък довършиха спектакъла си на тротоара.

По ирония на съдбата спирането на тока съвпада с 42-ата годишнина от голямата авария, оставила милиони нюйоркчани без ток за 48 часа. Големи аварии в града имаше и през 1965 г. и през 2003 г.

Електроподаването в Ню Йорк бе възстановено няколко часа по-късно, съобщи кметът на града Бил де Блазио в Twitter.

Де Блазио благодари за свършената работа на сътрудниците на службите за действия при извънредни ситуации. Той каза, че е започнало разследване на причините за инцидента, засегнал 73 000 потребители и продължил повече от пет часа.

По-рано губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо каза, че токът е в западната част на мегаполиса е спрял в 18,47 ч. местно време, съобщава още БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 7 rate down comment 0
michaelis12
преди 4 години
тва ако не е руска, иранска или китайска намеса ТЕ НА! Паспортите намерили ли са на тия шашкъни у метрото ? Ей са ше видат те ! .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 9
Стоян Петров
преди 4 години
Понеже поста ми се получи двусмислен съм длъжен да поясня, че нямам в предвид ер.ектилната дисфункция на визирания индивид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 9
Стоян Петров
преди 4 години
Между другото, казват че имало хапчета които помагали в случай като твоят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
0pk
преди 4 години
Разправят, че близо до мястото на аварията намерили интересен отпечатък в почвата:https://***.google.com/search?q=%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4&safe=active&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjT0Njet7TjAhUGxqYKHcgyD_4Q_AUIECgB&biw=1366&bih=625#imgrc=Br3-3UCPeyDCzM:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
ABBA
преди 4 години
Но тогава ще има преоразмеряване на трафа + транспорт = златен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
ABBA
преди 4 години
Едно време у нас през 60-те и началото на 70-те енергото използваха дървени стълбове за улична инфраструкура.В САЩ още има такива.Печалбата винаги е на 1-во място.А "невидимата ръка на пазара" обикновено намества нещата,като удушава нещо и някого.....Между другото може да сринете САЩ за няколко седмици само по тоя начин.Всяка фирма си е башкъ луда и няма никаква съвместимост в силовите трансформатори на енергото им.Прецакваш няколко ключови,от претоварването гръмват още няколко по веригата и чакаш...6 месеца за 1 нов.... от големите.Ако внесат от немецку - това ги спасява от колапс за година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още