IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дефектни турбини вгорчават празниците на GE

Корпорацията ще задели около 480 млн. долара само за ремонта на турбини от типа 9HA, 7HA и 9FB, които са започнали да ерозират

20:30 | 07.12.18 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американският конкурент на Siemens -  General Electric (GE), се бори с прекъсване на дейността на най-новите си турбини. Най-малко 18 от 55-те инсталирани НС турбини в целия свят трябва да бъдат ремонтирани заради дефекти, предава Ройтерс, позовавайки се на своя анкета сред доставчиците на енергия и експерти от индустрията.

За тази цел информационната агенция е оценила документация от индустрията и е провела разговори с повече от 20 мениджъри и други професионалисти. Проблемите са преди всичко в електроцентрали в САЩ, Япония, Тайван и Франция. GE, подобно на конкурентите си, страда и без това от спад в търсенето на турбини за традиционните електроцентрали.

Компанията, която понастоящем преструктурира дивизията си за електроцентрали след отчетените загуби в размер на милиарди долари, ще задели около 480 млн. долара само за ремонта на турбини от типа 9HA, 7HA и 9FB.

GE обаче не коментира колко турбини трябва да бъдат спрени и колко бързо корпорацията може да поправи оборудването. Причината за проблема според данни от компанията е ерозия на материалите, дължаща се на окисляването, което разрушава гигантските перки на турбините.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 5 години
За чайници -чайници са. Ама същите не са. Нашите са доста по-нова хенерация, след 2000-та. Срещу 1971 - ва. Отделно че - ама всичко, а Сигурността - особено, зависи от компетентността, мотивацията и регламентите за действието на човешкия фактор. Той е, който, ме тревожи най-много.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
Pyramid
преди 5 години
За чайници -чайници са. Ама същите не са. Нашите са доста по-нова хенерация, след 2000-та. Срещу 1971 - ва. Отделно че - ама всичко, а Сигурността - особено, зависи от компетентността, мотивацията и регламентите за действието на човешкия фактор. Той е, който, ме тревожи най-много. Г
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 3
zelka007
преди 5 години
реакторите във фукошима са строени от консорциум тошиба-хитачи-дженерал електрик ... и са същите чайници като нашите ... и същите чайници се пробват да строят в една от най-земетръсните зони в БГ ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
Pyramid
преди 5 години
То 2011-та, във Фукушима, реакторите, що гръмнаха, и трите техни бяха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 5
michaelis12
преди 5 години
купуйте тука е истината, щом нещо "не е наред" тва е за купуенье ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 8
Sakamano
преди 5 години
Какво е колабс? Нещо като колбас? Срив на месната индустрия наистина би било нещо ужасно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
крас
преди 5 години
Акциите на Дженерал електрик напуснаха индекса Дау Джоунс след над 100 годишно присъствие на борсата !!ТОВА Е ПОРЕДНИЯ СРИВ НА АМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА , КОЙТО ЩЕ ИМА ПОСЛЕДИЦИ ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ !!Акциите му които към 10.07.2018 бяха 14,17 $ към момента са 7,08 $ !!!!Това наистина вече е колабс , който ще се отрази на САЩ и световните финанси!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още