IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow се потопи с над 200 пункта, докато случаите на Covid-19 продължават да растат

Американските индекси не намериха единна посока

22:37 | 27.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси на намериха единна посока във вторник. Dow Jones и S&P 500 се озоваха на червено заради притесненията, свързани с нарастващия брой случаи на коронавируса, което повлия негативно на нагласите на инвеститорите, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се потопи с 222,19 пункта, или 0,%, до 27 463,19 пункта. Caterpillar и Boeing се представиха най-зле в рамките на индекса, записвайки спад съответно от 3,2% и 3,5%.

Широкият показател S&P 500 се раздели с 0,3% от стойността си до края на деня, завършвайки сесията на ниво от 3390,68 пункта. Това е първото му затваряне под 3400 пункта от 6 октомври насам.

Технологичният Nasdaq Composite успя да излезе на зелено, като се повиши с 0,6% до 11 431,35 пункта, след като повечето технологични акции записаха ръстове на стойността.

Притесненията за коронавируса накараха инвеститорите да купуват акции на компании, които печелят от това, че хората прекарват повече време у дома. Цената на книжата на онлайн търговците на дребно Shopify и Amazon се повиши съответно с 4,3% и 2,5%. Ръстът при Zoom Video достигна 4,1%, а при Microsoft – 1,5%.

Акциите на авиокомпаниите се озоваха на червено. Стойността на книжата на American Airlines се стопи с 4,8%, докато United и Delta се разделиха с по 3%.

Анализ на данни от Университета Джонс Хопкинс, направен от CNBC, показва, че броят на случаите на заразени с Covid-19 в Съединените щати дневно е нараствал средно с 69 967 през последната седмица, което е рекорд. Средният брой на хоспитализациите заради коронавируса също е скочил – с поне 5% в 36 щата през последните седем дни, сочат данни от Covid Tracking Project.

Междувременно продължава и сезонът на отчетите.

Няколко компании с големи пазарни капитализации днес обявиха финансовите си резултати, включително 3M и Caterpillar, които попадат в Dow. Caterpillar отчете голям спад на годишна база на своята печалба, докато акциите на 3M понижиха стойността си с 3,1%, въпреки че компанията се похвали с по-високи от очакваното приходи и печалба.

След края на борсовия ден се очаква отчетът на Microsoft.

До тази сутрин близо 170 от компаниите в S&P 500 са обявили финансовите си резултати, сочат данни от The Earnings Scout. 83% от тях са отчели по-висока от очакваното печалба, разкриват още данние. Въпреки това някои инвеститори смятат, че резултатите не отразяват по-широко възстановяване в корпоративна Америка.

По-рано AMD обяви, че придобива конкурента си Xilinx в рамките на сделка изцяло в акции на стойност 35 млрд. долара. Акциите на Xilinx повишиха цената си със 7,7% благодарение на новините, а стойността на тези на AMD се сви с 8,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още