IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple прави най-голямата експанзия на услугите си от близо десетилетие

Компанията ще пусне Apple Music в още 52 държави и региони

13:58 | 21.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Apple обяви, че ще разшири своя App Store, Apple Music и други услуги да десетки нови пазари в Африка, Близкия изток и други места в рамките на най-голямата географска експанзия на своите услуги от близо десетилетие, предава Ройтерс.

Apple заяви, че ще пусне App Store в 20 страни, 8 от които в Африка. Освен това ще предложи своята стрийминг услуга Apple Music в още 52 държави и региони. Експанзиятата е най-голямата, откакто Apple пусна iTunes Store в Индия, Русия и над 50 други страни през 2012 г.

Технологичният гигант се фокусира върху растежа на продажбите на своя сегмент от услуги, който донесе 17,8% от нейните общо 260,1 млрд. долара приходи за последната фискална година, докато потребителите забавят покупките на нови смартфони.

През януари директори на Apple заявиха, че компанията има 1,5 млрд. активни устройства в света и иска да достигне 600 млн. абонати на собствени или услуги на трети страни до края на тази година.

Най-големият генератор на приходи от услугите на Apple е App Store, от който концернът получава между 15 и 30% от приходите от продажби. В Африка магазинът ще бъде пуснат в Камерун, Демократична република Конго, Кот д‘Ивоар, Габон, Либия, Мароко, Замбия и Руанда. Освен това ще бъде налична в Малдивите и Мианмар в Азиатско-тихоокеанския регион, в Афганистан и Ирак в Близкия изток, както и в няколко страни на Балканите и в Океания, достигайки общо до 175 държави.

Същевременно компанията ще разшири обхвата на Apple Music, която вече ще е достъпна в 167 страни. Най-големият конкурент на Apple в музикалния стрийминг – Spotify, оперира в 79 държави.

Apple предлага различни условия и цени за стрийминга на музика на новите си пазари. В САЩ тя предлага безплатни три месеца, а след изтичането им таксува отделните потребители по 9,99 долара на месец. В Мианмар и Кот д‘Ивоар безплатният период на ползване ще е 6 месеца, а цената на пазари като Ирак и Кувейт ще бъде 4,99 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още