Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Square утроява приходите си благодарение на приложението си за биткойни

Брутният обем на плащанията на компанията расте с 29%, надминавайки очакванията на анализаторите

Square утроява приходите си благодарение на приложението си за биткойни

Снимка: Bloomberg LP

Приходите на Square Inc. са се утроили през последното тримесечие, надминавайки силно прогнозите на анализаторите, водена от стремително нарастващите покупки на биткойни чрез Cash App на компанията.

Приходите през първото тримесечие възлизат на 5,06 млрд. долара, надминавайки прогнозата на анализаторите за 3,37 млрд. долара, показват данни, събрани от Bloomberg.

Още по темата

Приходите от продажби на биткойни - които включват общата стойност на покупките на биткойн в Cash App - са се повишили повече от единадесет пъти до 3,51 млрд. долара спрямо 306 млн. долара година по-рано, съобщи компанията в четвъртък в писмото си до акционерите. И все пак брутната печалба от тези биткойн трансакции е била само 75 млн. долара, отразявайки таксите, които Square събира.

Повишаващите се покупки на биткойни са благодат за компанията през последната година, тъй като все повече потребители се стичат към криптовалутата. Square прибира такси за трансакции, когато потребителите купуват или продават криптовалутата чрез Cash App, но печалбата, която генерира от всяка сделка, е ниска в сравнение с общите генерирани приходи.

Базираният в Сан Франциско Square обяви през февруари, че компанията е закупила биткойни за около 170 млн. долара, което възлиза на около 5% от общите парични средства, еквиваленти и търгуеми ценни книжа на компанията. Главният изпълнителен директор Джак Дорси, който управлява и социалната мрежа Twitter Inc., е отявлен привърженик на биткойна и хвали идеята за нерегламентирана глобална криптовалута. Описанието в акаунта на Дорси в Twitter е просто „#bitcoin.“

За тримесечието до март брутният обем на плащанията на Square, или общите разходи за стоки и услуги, обработени с помощта на неговите трансакционни продукти, са се увеличили с 29% до 33,14 млрд. долара. Анализаторите прогнозираха ръст от 17%. Нетната печалба възлиза на 39 млн. долара, или 8 цента на акция, поясниха от компанията.

В писмото Square заявява, че регионалното отваряне след блокиранията, свързани с пандемията от Covid-19, е помогнало за увеличаването на  брутния обем на плащанията на продавачите със 144% през април, знак, че бизнесите започват да се възстановяват през текущото тримесечие. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Oracle не успя да отговори на високите очаквания към облака