IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново придобиване е на път да роди гигант сред хазартните компании

Flutter Entertainment Plc, собственик на хазартните компании Paddy Power и Betfair, се съгласи да купи The Stars Group Inc. в сделка на стойност 6 млрд. долара

13:27 | 02.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Roiters</em></p>

Източник: Roiters

Flutter Entertainment Plc, собственик на хазартните компании Paddy Power и Betfair, се съгласи да купи The Stars Group Inc. в сделка на стойност 6 млрд. долара. Целта е да се използват възможностите в САЩ, след като Върховният съд узакони спортните залагания в страната.

Почти половината от приходите на Flutter идват от Великобритания, където по-строгите правила на терминалите за залагане с фиксирани коефициенти и по-високите данъци за онлайн залаганията тревожат индустрията. Новооткритият американски пазар е привлекателен за компанията, която увеличи усилията си с покупката на базираните в Онтарио Stars. Присъствието на новата група в САЩ обаче може да създаде опасения за конкуренцията.

„Консолидирането в сектора на игрите и залаганията продължава, тъй като той все още страда от по-големи регулаторни ограничения, повече данъци и необходимостта да се погледне сериозно на въпроса с проблемния хазарт“, казват анализаторите от Kepler Cheuvreux в бележка към своето проучване. „Сливането на двете компании би могло да предизвика комбинирани пазарни дялове над 30%, което би довело до задълбочено разследване във Великобритания“.

Flutter, базирана в Дъблин, работи в САЩ чрез сайта за фентъзи спортни залагания FanDuel, а Канадската TSG се съгласи на партньорство с американския казино оператор Eldorado Resorts Inc. миналия ноември.

Закупуването на TSG ще „гарантира, че сме в идеална позиция да се възползваме от вълнуващите възможности в САЩ“, казва в изявлението главният изпълнителен директор на Flutter Питър Джаксън, цитиран от Bloomberg. „Комбинацията представлява чудесна възможност да направим стъпка към промяната в присъствието ни на международния пазар“.

Flutter е предложила 0,2253 от своите акции в замяна на всяка акция в базираната в Торонто Stars, съобщават от компанията. Сделката оценява компанията - цел на придобиването, на около 4,95 млрд. паунда (6 млрд. долара) при офертна цена от 17,2 паунда на акция, според изчисленията на Bloomberg, което представлява премия от около 40% спрямо крайната цена на акциите във вторник.

Акциите на Flutter нараснаха с 15,5% в 9:42 ч. лондонско време.

Новата група би имала приходи от 3,8 млрд. паунда през миналата година, което би я направило най-голямата компания за онлайн залагания и игри в света, а сделката ще постигне предварителни синергии от около 140 млрд. паунда годишно, се казва в съобщението.

Председателят, главният изпълнителен директор и финансовият директор на Flutter ще поемат същите роли в новата група.

Goldman Sachs International и PJT Partners бяха финансови съветници на Flutter, а Barclays Plc, Moelis & Co. и BMO Capital Markets съветват Stars.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

Финанси виж още