IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозирането и иновациите дават гаранция за успех, посочи експерт

Инвестирането на печалбата обратно в компанията за развитие на услугите привлича клиентите, коментира дейността на"NetIX" Деан Белев, вицепрезидент "Услуги"

13:43 | 11.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Дейността на NetIX стартира през 2012 г. Компанията се занимава с обмяна на трафик, като по време на създаването си е единствена по рода си. Това посочи Деан Белев, вицепрезидент "Услуги" в българската телекомуникационна компания, в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него правилното прогнозиране за това какво липсва на пазара и за какво си мечтае той е ключово за дружеството.

„Правим много подробен анализ на пазарите и там, където има търсене и нужда от подобни услуги, компанията успява самостоятелно или с партньори да установи свое присъствие, посочи Белев. – Интересното за всички тези пазари е, че те са свързани в една мрежа - без значение къде е ситуиран даден участник, той може да обменя и предоставя услуги до всички останали.“

Той смята, че за момента компанията е най-добре застъпена в Европа, като през 2019 г. е разширила присъствието си на пазарите в Северна и Латинска Америка.

“Огромен процент от печалбата си дружеството инвестира в иновации и развойна дейност, информира Белев, който е категоричен, че това е гаранция за успеха на дадена компания. – Така качеството на услугите ѝ може да бъде по-високо, да добави нови клиенти и пазари към портфолиото си.”

Белев, разкри, че с проблема с намирането на таланти се справят като фирмата сама обучава кадрите. „Хората в компанията са с дългогодишен опит, който се опитват да предадат на новите служители. Практиката е най-уникалният учител“, убеден е Деан Белев.

Той информира, че като се съобразява с интересите на клиентите компанията вече позволява и разплащане с криптовалути. „Заплащането на една услуга понякога е свързано с много други такси. Затова постоянно търсим начини за разплащане, които да улесняват клиентите“, поясни вицепрезидентът "Услуги" на "NetIX".

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още