IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предприемаческа програма за стартъпи отново събира кандидати

Новият семестър на стартъп акселератора The Founder Institute се провежда с подкрепата на Микрофинансиращата институция „ДЖОБС“, част от ББР

13:58 | 12.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

На 31 октомври започва третият семестър на предприемаческата програма на The Founder Institute в София, съобщиха от Българската банка за развитие (ББР).

Акселераторът за стартиращи компании реализира най-голямата обучителна програма в България за стартъпи. Организацията е създадена през 2009 г. в Калифорния и има представителства в над 170 града в 50 държави.

Предстоящото издание се организира с подкрепата на Микрофинансиращата институция „ДЖОБС“, част от финансовата група на ББР, която осигурява финансиране за компании в първоначален етап на развитие.

Всяка година The Founder Institute организира по един „семестър“, по време на който предприемачите се учат как да започнат бизнес и решават конкретни казуси.

Програмата е с продължителност 14 седмици, като на практика представлява хибрид между обучение и бизнес инкубатор. Участниците в нея, които са между 20 и 35 души, тестват в реални условия всички свои идеи, без да излагат на риск досегашния си бизнес или да напускат работата си, обясняват от ББР.

За да влязат в програмата желаещите трябва да преминат през специално разработен тест, който измерва „предприемаческото им ДНК“. 

На най-добре представилите се участници в края на семестъра МФИ „ДЖОБС“ има готовност да отпусне заеми при преференциални условия, за да реализират бизнес идеите си, посочват от ББР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още