IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания в търсене на иновации за съхраняване на енергия

С поглед към Brexit Лондон създава специален фонд, който да подкрепи новите технологии при батерии и акумулатори

21:15 | 24.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Великобритания създава специален фонд, който да разпредели 246 млн. паунда в търсене на нови технологии за производство и иновации при съхраняването на енергия.

Това е един от големите проблеми пред развитието на новите технологии в енергетиката, отбелязва Ройтерс.

Схемата ще позволи на бизнеса и академичните среди да получат финансиране от държавата на проекти за разработване на батерии и акумулатори. Това ще бъде в помощ на британската икономика, когато излезе от ЕС, допълва още агенцията.

Автомобилните производители се надпреварват за производството на електромобили, които да бъдат в съзвучие с политиките за опазване на околната среда и отговарят на потребностите на купувачите. В същото време обаче във Великобритания няма достатъчен производствен капацитет, който да задоволи търсенето.

Първият голям проект, който ще получи финансиране от държавата, ще бъде за създаването на специален институт. Той трябва да намери начин за подобряване на съществуващата технология за зареждане и използване на батерии, да намали размерите им и да повиши капацитета. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още