IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Vivacom Регионален грант - инициативата, която променя местните общности

Тази година компанията отбеляза осмото издание на своята успешна програма, която получи рекорден брой кандидатури – цели 360

08:40 | 28.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Йована Лукич. Снимка: Vivacom
Йована Лукич. Снимка: Vivacom

Vivacom, част от United Group, продължава да бъде изключителен пример за това какво е да имаш дългогодишен ангажимент в областта на благотворителността и социалната корпоративна отговорност в България. Историята на компанията показва, че Vivacom е не просто двигател на промяната в обществото, но и служи като образец за останалите. „През последните 12 години екипът на телекома се е ангажирал с редица инициативи, сред които има две много значими, които постигат изключителни резултати – Операция „Жълти Стотинки“ и Vivacom Регионален грант. Смело мога да заявя, че това са инициативи, които създават наистина позитивна промяна в обществото, и тук имам предвид не само финансовата подкрепа, но и даването на трибуна, от която да се говори за проектите на участниците и техните цели“ – казва Йована Лукич, CSR директор на United Group и директор на фондация SBB, в интервю за сп. Forbes Bulgaria.

Тази година компанията отбеляза осмото издание на своята успешна програма Vivacom Регионален грант, която получи рекорден брой кандидатури – цели 360. „Избрахме 14 силно впечатляващи проекта и ги подкрепихме с грантове на обща стойност 64 278 лв. За тези 8 години сме подкрепили отличаващите се 108 проекта на 98 организации с над 500 хил. лева за развитието на регионите и местните общности. А основните области, в които търсим и заставаме зад значими идеи на гражданските организации от цялата страна, са образование и опазване на околната среда“ – обобщава Лукич.

Два ярки и вдъхновяващи примера за проекти от програмата са обучаването на повече от 2000 ученици от първи до четвърти клас в град Пловдив на жестов език, организирано от фондация „Стрей Шийп“, и сдружение „Чиста Струма“, които успяха да съберат 4 тона отпадъци с проекта „И от мен зависи“.

В бъдеще Vivacom има амбицията да надгради и разшири своята програма Vivacom Регионален грант, като се очаква това да бъде обявено официално в началото на следващата година. Това доказва непрекъснатия стремеж на компанията не само да подкрепя, но и да насърчава гражданските организации да участват активно в развитието на регионите и местните общности.

Последна актуализация: 08:40 | 28.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още
Финанси виж още