Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Пазарите очакват рекордни резултати от компанията майка на Google

Alphabet засега избягва големи скандали, свързани с изтичане на данни, и бизнесът ѝ с онлайн реклами продължава да нараства с впечатляващ темп

Пазарите очакват рекордни резултати от компанията майка на Google

Офисът на Google в Берлин. Снимка: Ройтерс

Alphabet, компанията майка на Google, ще обяви по-късно днес резултатите си за четвъртото тримесечие на 2018 година. Възможно е холдингът да засенчи другите компании от технологичния сектор, защото анализаторите очакват той да обяви отново силно тримесечие и препоръчват на инвеститорите да купуват, информира онлайн изданието за фондови пазари XM, цитирано от БТА. 

Още по темата

Това ще бъде последният отчет от групата, наречена FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google/Alphabet), която обединява петте най-популярни и най-добре представящи се компании от технологичния сектор.

Очаква се Alphabet да обяви приходи от 32,38 млрд. долара за последното тримесечие на миналата година, което ще бъде повишение с 11,8 на сто спрямо предходното тримесечие, но спад от 15,7 на сто на годишна основа. За цялата 2018 г. според прогнозите приходите на Alphabet са нараснали с 21,8 на сто до 116,14 млрд. долара.

Въпреки високата си капитализация и нарасналите предизвикателства в сектора на социалните медии, Alphabet засега избягва големи скандали, свързани с изтичане на данни, и бизнесът й с онлайн реклами продължава да нараства с впечатляващ темп. Важни източници на приходи са и нейни други дейности като облачните услуги, магазина за мобилни приложения Google Play, хардуерното подразделение Waymo и самоуправляващите се коли.

Ако Alphabet продължи да представя стабилен растеж на приходите от реклама и да отчита добър напредък в другите подразделения, котировките ѝ имат потенциала от едни от най-лошо представящите се в технологичния сектор, да се наредят сред най-добрите през 2019 година.

Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

гледано: 2709   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работи: Бойчо Попов

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Първата услуга за споделени електрически скутери в София тръгва от септември