Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Търси се вариант с нов срок за конкурса за реновиране на площад "Света Неделя"

Столичният кмет, главният архитект на Столична община и архитектите се договориха да обсъдят промяна в условията на конкурса, за да се включат повече кандидати

Търси се вариант с нов срок за конкурса за реновиране на площад "Света Неделя"

Снимка: Архив БТА

Търси се вариант да се допълнят условията и да се удължи срокът за кандидатстване в конкурса за разработване на концептуален архитектурно-градоустройствен проект за площад "Света Неделя".

Още по темата

Това посочи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Тя и главният архитект на столицата Здравко Здравков се срещнаха с представители на Камарата на архитектите, за да обсъдят исканията на архитектите да се променят условията на конкурса, така че повече участници да могат да се включат в него.

“Имаше предложения за промени по-скоро в условията за допускане на кандидати, за разширяване на тези условия, с което арх. Здравков се съгласи и се договориха за нова работна среща в понеделник, за да изчистят тези предложения”, каза кметът и допълни, че задачата, която е дала на главният архитект, е ако има юридическа възможност да не се прекратява конкурсът, а да се допълнят условията и да се удължи срокът.

В момента крайният срок за предаване на оферти в конкурса за възстановяване, обновяване и изграждане на площад "Света Неделя" и прилежащите му публични пространства е 18 октомври.

Носителят на първа награда в надпреварата ще бъде поканен за договаряне със Столична община за изготвяне на технически и работен проект.

Столичният кмет изрази надежда новата среща да има успешен резултат – да има само допълване на конкурсните условия и срокът да бъде удължен.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
До края на годината започва строителството на последния участък на южната дъга