Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Гърция ще отпусне 400 млн. евро допълнителна помощ за туризма

Подкрепата ще бъде целева, но конкретните мерки още не са изработени, коментира финансовият министър на страната

Гърция ще отпусне 400 млн. евро допълнителна помощ за туризма

Снимка: Investor.bg

Допълнителни 400 млн. евро ще бъдат отпуснати в подкрепа на гръцкия туризъм, съобщи финансовият министър на южната ни съседка Христос Стайкурас, цитиран от Ройтерс. Страната откри новия летен сезон на 15 май и се надява на приходи, с които да извади сектора от колапса през 2020 г.

В сектора на туризма се изработва около 1/5 от гръцкия брутен вътрешен продукт. Плановете на правителството са за допълнителна целева подкрепа, уточни Стайкурас. Той не даде повече подробности, докато не бъдат изготвени схемите

Още по темата
.

Досега Гърция отпусна 39 млрд. евро помощи за компаниите, засегнати от пандемията от коронавируса в различни икономически сектори, включително и туризма.

По-рано днес (17 май) Европейската комисия съобщи, че одобрява поредната схема за подкрепа на микро, малки и средни компании в страната, пострадали тежко от мерките в борбата срещу пандемията от коронавируса, на стойност 793 млн. евро.

Оценката на Брюксел е, че схемата е в съзвучие с правилата за държавната помощ на ЕС. Компаниите по нея ще получат директни грантове от държавата за покриване на задълженията си. Мярката е отворена за всички сектори от икономиката, с изключение на финансовия, става ясно още от съобщение от пресцентъра на ЕК.

Целта е малкият бизнес да успее да избегне банкрут и да рестартират своята икономическа дейност.

Стойността на грантовете ще бъде до 225 хил. евро за компаниите в сектора на селското стопанство, до 270 хил. евро за рибарство и аквакултури и до 1,8 млн. евро за компаниите от всички останали сектори.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Европа удължава подкрепата за компаниите и увеличава дълговото бреме