Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

ING продава лизинговия си портфейл за недвижими имоти в Италия на Goldman Sachs

Портфолиото се състои от обслужвани и необслужвани лизингови договори като продажбата ще остави без работа 31 служители в Италия

ING продава лизинговия си портфейл за недвижими имоти в Италия на Goldman Sachs

Снимка: Ройтерс

Холандската банка ING Groep NV планира да продаде свия лизингов портфейл в сферата на недвижимите имоти на американската Goldman Sachs като продължение на усилията ѝ да ограничи своите дейности извън Холандия, показва документ, разкрит пред Ройтерс. 

Още по темата

В него се споменава, че ING очаква да подпише споразумение с американската банка в началото на декември, като сделката може да приключи най-късно през първото тримесечие на следващата година.

Портфолиото се състои от обслужвани и необслужвани лизингови договори, като продажбата ще остави без работа 31 служители в Италия.

ING заяви, че е избрала Goldman Sachs, която си партнира с италианската Finanziaria Internazionale, след разглеждане на редица оферти от нейните експерти.

В тандем с италианската през ноември 2017 г. банка Goldman Sachs купи италиански обслужван лизингов портфейл на стойност 483 млн. евро (548,83 млн. долара).

За момента както ING, така и Goldman Sachs отказват да коментират сделката.

„Дългосрочният матуритет на лизинговите договори при недвижимите имоти означава, че финансовият риск на практика е голям, а действията по неговото понижаване са значително затруднени“, пише в документа.

През 2006 г. ING заяви, че лизинговите операции в Италия са най-добре представящите се лизингови подразделения на банката с портфолио от 2,5 млрд. евро, високи маржове и нисък риск.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Борис Джонсън затвърждава позицията си на фаворит за поста на Тереза Мей