IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милен Керемедчиев: Фон дер Лайен е повече френски, отколкото германски кандидат

Интервюто на бившия зам.-министър на външните работи гледайте тази събота по Bulgaria ON AIR

20:03 | 19.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR

„За мен изборът на г-жа Фон дер Лайен не е компромис между силните на деня, а е най-вече тържество на задкулисните игри и договорки“. Това заяви бившият зам.-министър на външните работи и икономиката Милен Керемедчиев в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR, което ще бъде излъчено в събота, в 17:30 часа.

„Това не е предложение на Ангела Меркел  – знаете, че по време на срещата на върха основното предложение беше шпитценкандидатите да бъдат подкрепени и съответно представител на ЕНП г-н Вебер да бъде кандидатът за председател на Европейската комисия. Той не можа (и очаквано) да събере гласове, тъй като определено и затова имаше и тайно гласуване“, обясни още Керемедчиев пред водещата Милена Милотинова.

Според бившия бившият зам.-министър на външните работи Урсуа фон дер Лайен също нямало да спечели гласовете на евродепутатите, ако го е нямало това тайно гласуване.

„Затова казвам, че тайното гласуване е плод на задкуслисни договорки и то най-вече с усилията на президента Макрон. Защото президентът Макрон реално е най-печеливш от цялата тази ситуация - само с 25 депутати и със загубени избори във Франция (той беше победен от г-жа Льо Пен на евроизборите). Той обаче се оказа зрънцето, което накланя везните в момента в ЕП за политики, които трябва да се водят“, обясни Керемедчиев.

Затова, според Керемедчиев г-жа Фон дер Лайен е повече френски, отколкото немски. Какви са аргументите на Милен Керемидчиев за това - гледайте в предаването „Брюксел 1“, тази събота, в 17:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още