IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туск: Твърд Brexit никога не би бил нашето решение

Прахосахме много време и енергия, признава от своя страна Жан-Клод Юнкер

12:48 | 22.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

ЕС никога няма да реши да се раздели с Великобритания без споразумение, заяви в Европейския парламент днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от DPA.

Той добави, че е във връзка с държавните и правителствените ръководители в ЕС по въпроса как да се действа с молбата на правителството в Лондон за ново отлагане на оттеглянето на Великобритания. Ще решим в следващите дни, много е важно какъв път ще избере британският парламент. Трябва да бъдем готови за всякакво развитие, но едно трябва да бъде ясно - раздяла без споразумение никога няма да бъде предпочитанието на ЕС, заяви Туск.

Беше болезнено толкова много време да се отдели на въпроса с британското напускане, посочи пред евродепутатите председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. По неговите думи са прахосани много време и енергия. Беше необходима огромна работа за постигане на промените в споразумението с Лондон, допълни той.

Винаги ще съжалявам за решението на британците да напуснат, но поне сме сигурни, че направихме всичко по силите си раздялата да бъде по правила и да подготвим ЕС за всякакво развитие, независимо от събитията във Великобритания, посочи Юнкер. Той подкрепи решението на ЕП да не се произнася по договорените промени в споразумението, докато не бъде ясно становището на британските депутати.

Всичко по темата чеетете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още