Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Над 112 млн. лв. ще бъдат инвестирани по водния проект на Сливен

АПИ планира прединвестиционно проучване за четирилентов път между Ямбол и Сливен

Над 112 млн. лв. ще бъдат инвестирани по водния проект на Сливен

Снимка: Pixabay

Вече е подаден проектът, с който ВиК – Сливен кандидатства за финансиране от оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“ за подобряване на ВиК инфраструктурата в областта. Той предвижда инвестиции в Сливен и Нова Загора за над 112 млн. лв. без ДДС. Това съобщи в Сливен вчера министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. 

Още по темата

За Сливен, включително кв. „Речица“, е предвидено доизграждане или възстановяване на ВиК мрежата и на три помпени станции. Предвижда се реконструкция на пречиствателната станция за отпадъчни води в града. Регионалното министерство има готовност до 2020 г. да размрази обекта, чието строителство е спряно преди години, да актуализира проекта и да възложи довършването му, обясни министърът.

В Нова Загора също предстои реконструкция на ВиК мрежата. Ще се изгради канализационна помпена станция и ще се реконструира пречиствателната станция за отпадъчни води, информира Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

С финансиране от .програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 се ремонтира връзката на Сливен с Раднево и участък от пътя Стара Загора – Раднево. Двете отсечки са с обща дължина 38 км. Инвестицията е за 28 млн. лв. Републиканският път в двете области е ремонтиран, предстои издаване на Акт 16.

Планира се обявяване на процедура за избор на изпълнител за рехабилитацията на близо 27 км от пътя Поликраище - Елена - Сливен с индикативната стойност 24 млн. лв. За подобряване на републиканската пътна мрежа в областта от бюджета в последните години са инвестирани около 21 млн. лв., с които са ремонтирани над 75 км.

През тази година със средства от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще бъде заложена рехабилитация на 12 км от пътя Сливен - Ямбол, 15 км от направлението Сливен – Нова Загора и 13 км от пътя Биково - Кермен.

Регионалният министър съобщи още, че подкрепя идеята за четирилентов път между Ямбол и Сливен с обособяване на икономическа зона около разширеното трасе. АПИ ще възложи предпроектното проучване за уширение на пътя като първа стъпка от реализацията на проекта.
 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Какви са перспективите пред Дунавската стратегия?