IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qualcomm засилва предложенията си за 5G смартфони и лаптопи

Компанията предложи нова версия на чипа Snapdragon 4

12:57 | 03.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Qualcomm увеличава усилията си да направи така, че 5G телефоните да достигнат до милиарди хора и подкрепя хардуерно нови свързани лаптопи за нарастващия брой хора, които работят от домовете си заради пандемията от Covid-19, предава Ройтерс.

Американският производител на чипове днес пусна 5G версия на своя процесор Snapdragon 4, която ще се ползва в по-евтини телефони на цени между 125 и 250 долара. Те ще се появят на пазара през първото тримесечие на следващата година.

“Той ще изпълни обещанието да направи 5G достъпен за всички потребители на смартфони“, коментира президентът на Qualcomm Кристиано Амон в рамките на видео, излъчено на събитието за потребителска електроника в Берлин IFA.

Тридневното събитие, която миналата година привлече 240 хил. души, сега не е публично достъпно заради пандемията. Вместо това се провежда като „хибридно“ събитие, включващо микс от онлайн сесии и такива на живо, насочени към търговски партньори и медии.

Амон обяви и 5G платформа, която поддържа „винаги работещи, винаги свързани“ лаптопи, които са особено търсени от хората, които работят от вкъщи и се нуждаят от бърза, сигурна връзка, за да влязат в мрежите на компаниите си или за видео конферентни разговори.

Qualcomm, която е най-големият доставчик на чипове за мобилни телефони в света, твърди, че 5G мрежите се изграждат по-бързо, отколкото се е очаквало преди.

80 мобилни оператора вече са пуснали 5G, допълва Амон и прогнозира, че 750 млн. 5G смартфона ще бъдат продадени през 2022 г., а 5G връзките ще преминат границата от 1 млрд. година по-късно, или две години по-бързо спрямо 4G.

На миналогодишното IFA събитие Qualcomm пусна 5G чипове за среден клас телефони. Snapdragon 4 завършва нейната 5G серия, таргетирайки потенциална аудитория от над 3,5 млрд. души.

Производителите на смартфони Motorola, OPPO и Xiaomi имат договори за създаване на 5G телефони със Snapdragon 4.

Освен това Qualcomm си партнира с тайванската Acer за 5G персонални компютри, оборудвани с платформата Snapdragon 8cx Gen 2 5G.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още