Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Атанас Бобоков: С придобиването на STC разширяваме бизнеса на "Монбат"

Ще бъдем една от първите фирми в света, която ще произвежда биполярни батерии, обяви главният изпълнителен директор на българската компания

Атанас Бобоков: С придобиването на STC разширяваме бизнеса на "Монбат"

Снимка: "Монбат" АД

Компании като STC са малко в Европа и те са много интересни от гледна точка на един от нашите основни бизнеси – рециклирането на акумулатори и олово. Надявам се през следващите години да има бум на тази фирма, тя ще работи за нашите четири завода, но ще продава и решения за трети страни. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор и председател на борда на директорите на "Монбат" АД, за решението на българската компания да придобие италианската фирма STC.

Още по темата

“STC беше нужна на „Монбат“, за да се справи с конкуренцията. Надявам се това да си проличи и още в началото на следващата година да имаме много добри резултати”, коментира Бобоков.

Индустриалецът обясни, че „Монбат“ се позовава на прогнозите на най-реномираните организации в света, които следят оловото. “Една от тях е Международната организация за цинк и олово. Върху нея се базират всички банкови прогнози за металите. Те предвиждаха стабилност на цената, а тя спадна с над 30%", разкри случващото се на пазара Бобоков и напомни, че това е доказателство колко е трудно да се прогнозира накъде отива борсовата цена.

Той говори и за спада на акциите на „Монбат“ на БФБ. Според него Българската фондова борса не е критерий за качеството на акциите.

"Инвеститорите очакват да видят реалния ефект от инвестициите ни. Имаме много проекти. Трябва да направим степенуване. Ще бъдем една от първите фирми в света, която ще произвежда биполярни батерии", обяви Атанас Бобоков.

Повече за бизнеса на „Монбат“ вижте във видео материала.

гледано: 2789   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Застрахователният пазар запазва стабилност през първото полугодие