Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Б. Борисов: Военните проекти трябва да са ефикасни и съвместими с НАТО

Даваме възможност не само на Балканите, а и на Черноморския регион, да води занятия за отбрана, каза премиерът

Б. Борисов: Военните проекти трябва да са ефикасни и съвместими с НАТО

Церемония по закриване на многонационалното военно учение "PLATINUM LION 2018". Снимка: БТА

 

Военнослужещите ни са едни от най-добрите, трябва да имат още по-добро въоръжение и това е нещо, по което работим. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018” на Учебен полигон „Ново село“.

Премиерът напомни за проектите за кораби, за сухопътни машини и за подмяна на бойната ни авиация, за които трябват няколко милиарда. По думите му е важно да се вземе това, което е ефикасно, евтино и съвместимо с НАТО. 

Още по темата

„С тази съвместна база ние даваме възможност не само на Балканите, а и на Черноморския регион, да води занятия, да се подготвя за възпиране, за отбрана, както и за различни други операции. Начинът на мислене – да се бием помежду си, се променя в общ начин на мислене – да знаем колко всеки един от нас е подготвен и заедно да изграждаме отбранителната система на Балканите и региона“, каза още министър-председателят, цитиран от пресслужбата на правителството.

В многонационалната съвместна подготовка "PLATINUM LION 18", която започна на 30 юли и приключи днес на учебния полигон "Ново село", участваха близо 700 военнослужещи от осем държави - България, Силите на САЩ в Европа, Румъния, Молдова, Албания, Сърбия, Грузия и Черна Гора. Премиерът Борисов връчи сертификатите на представителите на всяка страна-участник. Планиращият и провеждащият учението полковник Стоян Шопов връчи отличия на 27 военнослужещи за добро представяне по време на съвместната подготовка, пише БТА.

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (8)

3
 
2
 
8
преди 8 месеца
му пука за нещата, за които на вас ви пука и си мислите, че са важни.
3
 
2
 
7
преди 8 месеца
И планетата предстои да третира хората като *** следващите години, има доста духовни и религиозни писания, в които се казва, че хората са мн важни и специални, същото казваме и за хората с увреждания, че те са специални. Човечеството е (само)ограничен в съзнанието биологичен отпадък, от ограниченото си триизмерно физическо съзнание той осъзнава по-малко от 1% от всичко, което съществува, вие сте заблудени тъпаци потънали в ограничените ви триизмерни разбирания за реалността и живота, и следващите години обективната реалност на Космоса ще ви покаже, че въобще не
3
 
2
 
6
преди 8 месеца
2 пръста чело, били мн умни, пресметливи и кадърни, с удоволствие ще гледам как природата ги мачка като хлебарки следващите години, реално човешката цивилизация в момента играе ролята на 5аразит в организма на Земята.
3
 
2
 
5
преди 8 месеца
Намираме се в началото на края на австралопитекската парадигма.
3
 
2
 
4
преди 8 месеца
Пускайте бомби срещу природата да спрете планетарните изменения, кретено-масонски ***, къде ли ще е Великият ви архитект на Вселената, едната от безкрайният брой други такива с винаги уникални свойства, закони и функции, когато природата заличава цялата ви идиотска зидария в света?

Още от Икономика и политика
Една машина за гласуване може да се ползва от 1200 избиратели в изборния ден