IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови 25 трамвая и 30 тролея ще бъдат в движение в София през 2020 г.

С новата доставка тролеите ще бъдат изцяло подновени

17:13 | 06.01.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Продължава модернизацията на столичния градски транспорт през 2020 г. До края на януари се очаква да приключат две от процедурите за закупуване на нови 25 трамвая и 30 тролея. През миналата седмица в София пристигнаха и последните 7 нови електрически автобуса, които са част от проект, опериран от „Столичния електротранспорт“, съобщи БНР.

Всички 15 електробуса от първия етап на проекта на Столичния електротранспорт вече са в София. По линия 123 вече се движи и първият от тях. След като изтече договорът на външния оператор, линията беше поета от общинското предприятие. Всички останали - и по линии 84 и 184, ще бъдат пуснати в движение до началото на месец март, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. 

До средата на годината ще бъдат пуснати в движение всички 13 нови трамвая. Те пристигат поетапно и след като бъдат подготвени за движение, всички ще обслужват пътуващите по линия 18. По този начин ще се направи поредна крачка към по-екологичен транспорт като една от мерките за по-чист въздух.

С новата доставка тролеите ще бъдат 100% подновени.

Продължават процедурите и за нови 82 електробуса. Едната процедура е за 30 електробуса с възложител "Столичен електротранспорт". За нея са подадени оферти от 5 участници, като 4 от тях са европейски компании. Веднага след като бъде отстранена и техническата грешка, която спря процедурата за закупуване на малки електробуси като довеждащ до метрото транспорт, ще бъде пусната нова поръчка, допълни Йорданка Фандъкова.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още