IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътят Сливен-Ямбол е отворен за движение

Протестиращите се изтеглиха след 15 дни от началото на безсрочното гражданско неподчинение

10:06 | 15.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Блокадата до сливенското село Крушаре е преустановена. Това каза за bTV Областния управител на Сливен Чавдар Божурски. Протестиращите се изтеглиха след 15 дни от началото на безсрочното гражданско неподчинение. Според Божурски не е имало непрежение. Областният управител се извини на всички жители на Ямбол и Сливен, както и на всички шофьори, които две седмици минаваха по обиколни пътища. 

До блокадата се стигна зарадимерките предприети от държавата мерки за избиване на дворните прасета в опит да се ограничи заразата от Африканска чума по свинете.

Преди два дни стопани от Крушаре казаха, че се оттеглят от протеста, защото исканията им били подменени с политически. Според протестиращите, пътят е отворен след масирана полицейска акция. Все още не са решили дали ще останат на място и ще продължат протеста, макар и не на самия път, или ще го прекратят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още