IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

58 млн. видеа са били свалени от You Tube през третото тримесечие

Голяма част от премахнатото съдържание е било спам

22:31 | 13.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

You Tube е свалила на 58 млн. видеа и 224 млн. коментара през третото тримесечие заради нарушаване на политиките й, съобщи Google в опит да демонстрира напредък в преодоляването на проблема със съдържанието, предава Ройтерс.

Официални представители и лобистки групи в САЩ, Европа и Азия притискаха You Tube, Facebook и други социални мрежи бързо да установят и да премахнат екстремистко съдържание, което според критици насърчава насилието.
Европейският съюз предложи онлайн услугите да бъдат изправени пред големи глоби, ако не премахнат екстремистки материали в рамките на един час след правителствено нареждане.

Тази година You Tube започна да публикува тримесечни доклади за усилията си по премахване на съдържание, насърчаващо омраза. Както и при предходните тримесечия голяма част от премахнатото съдържание е било спам, съобщи You Tube.

Инструменти за автоматично засичане помагат на сайта за споделяне на видеа да открива спам, екстремистко съдържание и голота. През септември 90% от премахнатите близо 10 400 видеа заради насилствен екстремизъм или 279 600 видеа, премахнати заради проблеми с безопасността на децата, са имали по-малко от десет гледания, съобщава You Tube.

Но сайтът за споделяне на видеа е изправен пред по-голямо предизвикателство, свързано с материали, насърчаващи омразна реторика и опасно поведение.

Технологиите за автоматично засичане на тези политики са относително нови и не особено ефективни, така че You Tube разчита на потребителите да съобщават за потенциални проблемни видеа или коментари. Това означава, че съдържанието може да е било гледано от много хора, преди да бъде премахнато.

Google добави хиляди модератори тази година, като ги увеличи до над 10 хил. с цел да преценяват съобщенията на потребителите по-бързо.

You Tube е премахнала също 1,67 млн. канала и всички 50,2 млн. видеа, качени в тях, заради три нарушения на политиките в рамките на 90 дни или заради качване на детска порнография. Близо 80% от премахнатите канали са били свързани с качване на спам, съобщи сайтът за споделяне на видеа. Около 13 на сто от съдържанието е било свързано с голота, а 4,5% - с безопасността на децата.

You Tube съобщи, че потребителите качват милиарди коментари всяко тримесечие. Компанията отказа да разкрие общия брой акаунти, които са качили видеа, но съобщи, че премахнатото съдържание е само малка част.
Освен това около 7,8 млн. видеа са били премахнати индивидуално заради нарушаване на политиката, като броят отговаря на предходното тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още