Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Начало

Facebook е премахнала с 40% повече терористично съдържание

Общо 8,7 млн. публикации с такова съдържание са били отстранени през второто тримесечие

Facebook е премахнала с 40% повече терористично съдържание

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Facebook е премахнала близо 40% повече съдържание, което е категоризирала като тероризъм, през второто тримесечие спрямо първите три месеца на годината, обяви компанията, пише Wall Street Journal.

Социалната мрежа е отстранила 8,7 млн. единици такова съдържание, което според дефиницията на компанията недържавни играчи, които са ангажирани с или се застъпват за насилие, за да постигнат политически, религиозни или идеологически цели през периода, от 6,3 млн. през първото тримесечие.

Това увеличение „до голяма степен е движено от подобренията в нашата технология за проактивно засичане за идентифициране на съдържание, което нарушава политиките на Facebook”, обяви говорителка на компанията.

При групите за „организирана омраза“, отделна категория, Facebook твърди, че е свалила 4 млн. единици съдържание спрямо 4,7 млн. през първото тримесечие.

Още по темата

В третата категория за реч на омразата компанията твърди, че значително е увеличила премахванията на подобни публикации от Facebook и от Instagram. По думите ѝ тя е свалила 3,3 млн. публикации с реч на омразата от Instagram през второто тримесечие, което е над три пъти повече спрямо предходното тримесечие, както и 22,5 млн. от Facebook, т.е. над два пъти повече от премахнатото през първото тримесечие.

Компанията посочва, че това се дължи на разширяването на ползването на няколко езика, включително испански, арабски и индонезийски.

Instagram е отстранил около 388 800 публикации с терористично съдържание, спрямо 440 600 през по-ранното тримесечие, но е свалил повече организирано съдържание с омраза през второто тримесечие – общо 266 хил. публикация спрямо 175 100 тримесечие по-рано.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Начало
Bundesbank: Германската инфлация ще е положителна през януари