Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Новите акции на "Софарма имоти" ще се търгуват от 16 ноември

При увеличението на капитала бяха записани 847 036 нови акции

Новите акции на "Софарма имоти" ще се търгуват от 16 ноември

Снимка: Pixabay

Акциите от увеличението на капитала на "Софарма имоти" ще бъдат въведени за търговия на 16 ноември (четвъртък), съобщи Българската фондова борса (БФБ – София).

Подписката започна на 13 септември 2017 г. и приключи на 20 октомври 2017 г. с изтичането на предвидения краен срок, като 847 036 нови акции бяха записани и емисионната им стойност в общ размер на 5 505 734 лева беше изцяло внесена по набирателната сметка на дружеството.

Комисията за финансов надзор (КФН) също вписа емисията за търговия на регулиран пазар.

Намеренията на мениджмънта на дружеството са средствата от емисията да бъдат използвани за рефинансиране на направена инвестиция  – проект „Софарма Бизнес Тауърс“, чрез частично погасяване на привлечено дългово финансиране, посочва в проспекта си компанията. Рефинансирането се предвижда с цел да се намали дълговата тежест върху „Софарма имоти”, както и да се увеличи собственият капитал за сметка на задлъжнялостта.

По традиция дружеството използва средствата от увеличението на капитала за плащане на дивидент, тъй като средствата от печалбата (разпределена като дивидент) отиват за погасяване на кредити (на практика се получава намаление на заемния капитал за сметка на собствения).

От началото на годината акциите на Софарма имоти поскъпват с близо 20%, а през последните 12 месеца ръстът е с близо 30% при пазарна капитализация от 131,078 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ с 3% ръст на оборота през ноември, но от търговия с облигации