IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Стара планина" вписва в устава си възможност за обратно изкупуване без търгово

Изкупуването на собствени акции ще е възможно по решение на общото събрание или Съвета на директорите

11:52 | 25.03.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Стара планина холд“ включи в устава си възможност да извършва обратно изкупуване на собствени акции без търгово предложение, а по решение както на общото събрание, така и на Съвета на директорите. За промяната акционерите ще гласуват на общо събрание, което ще се проведе на 20 май, става ясно от поканата, разпространена чрез БФБ – София.

Като пета точка в дневния ред е предвидено гласуване за промяна в устава. Тя включва възможност холдингът да придобива без търгово предложение не повече от 3 на сто собствени акции с право на глас през една календарна година, за срок не по-дълъг от пет години от датата на решението на съответния орган.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Обратното изкупуване на собствени акции по решение на Съвета на директорите може да се извършва без специална делегация на правомощия за това от общото събрание на акционерите за всеки конкретен случай, а изцяло на основание правомощията, предоставени на Съвета на директорите с новата разпоредба в устава. Това ще е възможно в период до пет години от вписването на изменението на устава в Търговския регистър и Агенцията по вписванията.

Решенията на Съвета на директорите за обратно изкупуване ще се приема с единодушие от членовете и трябва да съдържа минимален и максимален брой акции, които подлежат на изкупуване, условията и реда на изкупуването в срок не по-дълъг от пет години от датата на решението, както и минималната и максималната стойност на една акция, и инвестиционния посредник, чрез който ще се извърши обратно изкупуване.

Уставът ще бъде допълнен и с възможността акционерите да могат да упражнят правото си на глас и преди датата на общото събрание чрез кореспонденция, като се използва поща, включително електронна поща или куриер.

Независимо от предвидената възможност Съветът на директорите ще определя начина на упражняване на глас преди всяко събрание, като информация за това ще се предоставя в поканата за свикване на ОСА.

Правилата за гласуване чрез кореспонденция ще бъдат публикувани на електронната страница на холдинга.

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още