IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Acacia Communications прекратява сливането си със Cisco

Сделката не получи одобрението на Китай

17:33 | 08.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Ronda Churchill/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ronda Churchill/Bloomberg

Acacia Communications обяви, че е прекратила сделката за сливането си със Cisco Systems, която постигна споразумение да придобие производителя на оптични компоненти за 2,84 млрд. долара. Като причина за провала на споразумението компанията посочи, че не е получено одобрение от регулаторите в Китай, предава Ройтерс.

Сливането, което първоначално се очакваше да приключи през втората половина на фискалната 2020 г. на Cisco, получи зелена светлина от Съединените щати, Германия и Австрия и се разглеждаше от китайските регулатори. Това беше и последното оставащо условие за финализиране на сделката.

Днес Acacia заяви, че споразумението не е получило одобрението на Държавната администрация за пазарна регулация в Китай в рамките на срока, предвиден в договора за сливане.

Цената на акциите на производителя на мрежово оборудване Cisco се сви с близо 1% преди началото на борсовата търговия в САЩ.

Компанията не е отговорила веднага на запитването за коментар по случая.

Припомняме, че през 2019 г. Cisco обяви, че ще придобие Acacia чрез средства в брой, тъй като се опитваше да спечели по-голям дял от 5G разходите на телекомуникационните компании.

Cisco пък потърси съдебна заповед, с която иска Acacia Communications да финализира сделката. Това се случи малко повече от час, след като производителят на оптични компоненти прекрати споразумението за сливане.

Cisco заяви, че е получила одобрение в четвъртък и е поискала потвърждение от съд в Делауеър, че е отговорила на всички условия за приключване на сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още