IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Microsoft реши да не присъства на място на CES

Омикрон обърка плановете за провеждането на технологичното събитие

10:03 | 26.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Microsoft обяви, че няма да участва лично в Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас през 2022 г. Тя се присъединява към списък от компании, които избраха да нямат физическо присъствие в събитието, което ще се проведе следващия месец. Причината за това отдръпване е бързото разпространение на омикрон варианта на Covid-19, предава Ройтерс.

Американският софтуерен гигант допълни, че ще продължи да участва в CES от дистанция, сочи имейл изявление.

По-рано тази седмица няколко други компании, включително американският автомобилен производител General Motors, Google на Alphabet и компанията ѝ за автономни автомобилни технологии Waymo, компанията майка на Facebook – Meta Platforms, Twitter, Lenovo Group, AT&T и Amazon.com, се отказаха от плановете си да присъстват на място.

В четвъртък представители на CES споделиха, че събитието все пак ще се проведе на живо между 5 и 8 януари. За целта ще бъдат взети „силни мерки за сигурност“, които включват изискване за доказване на ваксинация, носене на маски и правене на тестове за Covid-19.

CES е едно от най-важните събития за технологичната индустрия в света. Въпреки това коронавирусната пандемия постави под въпрос нормалното му провеждане, както се случи с редица други събития от началото на 2020 г. През тази година организаторите на Световния мобилен конгрес в Барселона все пак решиха да заложат на физическото му провеждане, но през лятото, вместо през зимата. Освен това капацитетът на събитието беше намален значително, участваха по-малко компании, а на място имаше засилени мерки, включително редовно тестване на всички влизащи в конгресния център. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още