IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Властите в ЕС са близо до одобрението на сделката на Amazon и MGM

Придобиването е на стойност 8,5 мрд. долара

11:39 | 10.03.22 г.
<p>
	Снимка: Eric Thayer/Bloomberg</p>

Снимка: Eric Thayer/Bloomberg

Очаква се Amazon да получи безусловно антимонополно одобрение от Европейския съюз за придобиването за 8,5 млрд. долара на американското филмово студио MGM, твърдят източници на Ройтерс, започнати с въпроса. Този ход ще засили конкуренцията със стрийминг играчи като Netflix и Disney+.

Обявената през май миналата година сделка ще подкрепи услугата за видео стрийминг на Amazon, привличайки хора да се абонират за Amazon Prime, която предлага бързи доставки и насърчава потребителите да пазаруват по-редовно.

Придобиването на MGM ще даде на най-големия онлайн търговец на дребно в света правата към филмите за Джеймс Бонд – един от най-успешните франчайзи в историята на киното, който е генерирал близо 7 млрд. долара в световния боксофис според MGM.

Освен това MGM лицензира съдържание за видео игри, което може да е от полза за усилията на Amazon в тази област.

Европейската комисия, която трябва да се произнесе по сделката до 15 март, е отказала да коментира въпроса.

„Завършването на сделката подлежи на регулаторни одобрения и други обичайни условия за приключване на споразумението и ние работим с регулаторите, за да отговорим на изискванията“, посочват от Amazon.

Федералната търговска комисия също се доближава до крайния срок в средата на март, в който трябва да вземе решение за сливането, твърди източник, запознат с въпроса. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още