IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Whirlpool: Има голямо търсене на уреди за дома

Компанията обяви, че е генерирала 433 млн. долара печалба за първото тримесечие

13:14 | 22.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Търсенето на стоки и уреди за дома е във възход и тази тенденция няма да приключи скоро, твърди главният изпълнителен директор на Whirlpool Марк Бицер, цитиран от CNBC.

„Хората са силно ориентирани към къщата и дома“, коментира той. „Ако чуете всички компании, които обявяват политиките си за работа, бих казал, че много потребители ще прекарват вкъщи един или два дни повече. Това засилва потреблението на уреди и то няма да приключи скоро“.

По-рано в сряда Whirlpool обяви, че е спечелила 433 млн. долара, или 6,81 долара на акция, което е значително повече спрямо 154 млн. долара, или 2,45 на акция. Като се изключат някои елементи, Whirlpool е спечелила по 7,20 долара на акция.

Приходите са нараснали с близо 24% до 5,36 млрд. долара спрямо 4,33 млрд. долара преди година.

Освен това компанията повиши годишната си прогноза. Сега тя очаква приходите ѝ от продажби да нараснат с 13%, или повече от два пъти спрямо преходната прогноза за 6%. Прогнозата за печалба на акция е между 23,10 долара и 24,10 долара.

Цената на акциите се повиши с повече от 2% по време на следборсовата търговия в сряда.

Бицер твърди, че продажбите на продукти ще бъдат допълнително подкрепени от по-голямото търсене на пазара на жилища, което ще подсили индустрията в следващите години. По думите му в краткосрочен пан стимулите, свързани с Covid-19, помагат за увеличаване на потребителските разходи.

Скорошната инфлация на разходите за суровини като стомана, пластмаси и петрол принуди компанията да повиши цените, но това не е попарило оптимизма на лидера на компанията.

„Очевидно се намираме в среда, в която просто виждаме инфлация на разходите. Не мисля, че инфлацията на разходите ще изчезне за една нощ“, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още