IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Costco поскъпват в резултат на презапасяването заради коронавируса в САЩ

Въпреки това презапасяването на клиентите в резултат на покупките им през изминалия уикенд може да отнеме от търсенето в бъдеще

22:40 | 02.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Bloomberg/Gabby Jones</em></p>

Източник: Bloomberg/Gabby Jones

През изминалия уикенд в магазините на Costco в САЩ се наблюдаваха тълпи от потребители, които се запасяваха с вода, салфетки и други стоки от първа необходимост, подтикнати от опасенията около епидемията от коронавирус съобщава CNBC.

Някои от анализатоите вече очакват, че приходите от продажби на Costco ще отбележат скок, в резултат на което прогнозират поскъпване на акциите на компанията.

"Очакваме материални ползи за Costco", казва анализаторът на Oppenheimer Рупеш Парих в бележка към клиентите. Въпреки това презапасяването в резултат на покупките на потребителите през изминалия уикенд може също така да отнеме от търсенето в бъдеще, пояснява той.

Акциите на Costco поскъпнаха с над 6% в понеделник сутринта. Ценните книжа са увеличили цената си с 37% през последните 12 месеца, като компанията има пазарна стойност от над 123 милиарда долара, според FactSet.

Много от купувачите се подготвят за евентуално по-широко разпространение на коронавируса в САЩ. В неделя беше потвърден втори смъртен случай в страната вследствие на заболяването.

В САЩ продажбите на дезинфекциращи средства са нараснали със 73% за четирите седмици, приключили на 22 февруари, според данни на Nielsen. Продажбите на медицински маски са нараснали с 319%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още