IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екипът на Тръмп предлага смекчаване на екостандартите за автомобилите

Предложението ще блокира усилията на администрацията на Обама да намали емисиите парникови газове

20:18 | 02.08.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп предлага да бъдат смекчени строгите изисквания за горивна ефективност, приети при управлението на предишния президент Барак Обама, които трябва да влязат в сила след 2020 година, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Администрацията предупреди също, че иска да отмени правото на Калифорния и други щати да налагат собствени, по-строги изисквания независимо от федералните.

Предложението ще блокира усилията на администрацията на Обама да насърчи засилването на горивната ефективност и да намали емисиите парникови газове.

Агенцията за защита на околната среда посочи в изявление, че смекчаване на стандартите през идните години ще отнеме достъпа на американците "до по-безопасни и по-достъпни автомобили, които са по-малко замърсяващи околната среда".

Агенцията и Националното управление за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) посочиха, че администрацията подкрепят замразяване на стандартите за горивна ефективност след 2020 година, но ще поискат да бъдат проведени обществени консултации по това предложение и редица други идеи, включително запазване на по-строгите изисквания от ерата на Обама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
red6
преди 5 години
Ти мани, че освен тия две качества ще дойде и работохолик, което е вече тъжно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
xkm
преди 5 години
Може би следващ по - разрушителен ураган от Ирма ще вдуха малко разум в главите на американската администрация .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още