IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на стари жилища в САЩ са намалели с 1,7%

И без това слабите наличности са намалели със 7,3 на сто през ноември спрямо предходния месец до 1,64 милиона

22:41 | 19.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Продажбите на вече съществуващи жилища в САЩ са намалели с 1,7 на сто през ноември противно на очакванията на анализаторите, сочат данни на Националната асоциация на дилърите на недвижими имоти, цитирани от AFP.

Вторичните продажби са намалели с 1,7 на сто спрямо октомври според сезонно коригирани данни и са спаднали до 5,35 милиона на годишна основа при очаквани от анализаторите 5,45 милиона

За 12 месеца продажбите на стари жилища са се увеличили с 2,7 на сто.

Главният икономист в асоциацията Лоурънс Юн изтъкна, че намаляването на продажбите през ноември не е обезпокоително. Според него продажбите ще бъдат колебливи при ниски нива на предлагане, но икономиката се развива добре, със създаването на над 2 милиона работни места през последната година.

За отбелязване е, че и без това слабите наличности са намалели със 7,3 на сто през ноември спрямо предходния месец до 1,64 милиона. За една година спадът е с 5,7 на сто.

При намаленото предлагане средната цена за жилище е продължила да се увеличава, достигайки 271 300 долара или +5,4 на сто за една година, което е нарастване за 93-и пореден месец.

БТА

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още