IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing заделя 100 млн. долара за семействата на жертвите от катастрофите със 737

Компанията е изправена пред десетки съдебни дела

21:58 | 03.07.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Boeing обяви, че ще изплати 100 млн. долара за няколко години в помощ на семействата и общностите, засегнати от двете катастрофи на самолетите на компанията 737 МАХ, които отнеха живота на 346 души, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Самолетостроителят съобщи днес, че част от парите ще бъдат насочени за издръжка и покриване на нуждите на семействата на загиналите пътници.

Boeing е изправен пред десетки съдебни дела заради катастрофите. Близки на пътниците от самолета на Lion Air, който се разби край бреговете на Индонезия, се съгласиха да уредят спора чрез посредничество, но семействата на жертвите от катастрофата на самолета на Ethiopian Airlines искат повече информация за случилото се.

Предварителното разследване наблегна върху ролята на новата помощна система за стабилизиране при полет MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System - MCAS). Boeing продължи да обновява системата след катастрофите. Самолетите МАХ бяха спрени от полети в целия свят от март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 36 rate down comment 0
pioner
преди 4 години
289 017 струва живота според Boeing.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още