IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

United Airlines няма да използва Boeing 737 MAX до 19 декември

Машините от модела остават спрени от полети от цял свят след двете катастрофи в Индонезия и Етиопия миналата година

21:39 | 30.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

United Airlines Holdings съобщи, че удължава срока на спиране от движение на самолетите Boeing 737 MAX с още един месец до 19 декември, предава Ройтерс.

Машините от този модел остават спрени от полети в цял свят след двете катастрофи в Индонезия и Етиопия миналата година.

Boeing се надява да получи одобрение от регулаторите на ъпдейтнат софтуер за контрол на полетите, който беше в основата на двете катастрофи през октомври. На авиокомпаниите обаче ще са необходими един-два месеца, за да обучат пилотите за работа с новия софтуер и да подготвят самолетите за пътнически полети след приземяването им за няколко месеца.

Тъй като спирането от движение на самолетите, започнало през март, се проточи, авиокомпаниите, които прибавиха самолети MAX във флотилиите си през последните две години, трябваше да отменят хиляди полети на месец, а това се отрази негативно на печалбите им.

Базираната в Чикаго United изтегли преди време 14 самолета 737 MAX от графика си за полети до началото на ноември. Без тези машини авиопревозвачът очаква да отмени около 2800 полета през ноември и 1700 до 19 декември.

Сред останалите американски компании, които разполагат с MAX, Southwest Airlines ще отменя полети до началото на януари заради приземяването, а American Airlines Group отменя полети до началото на ноември, като съобщи, че очаква самолетите да извършват полети до празниците.

Макар че MAX съставляваше съвсем малка част от флотилиите на трите авиокомпании в момента на приземяването им, последиците за графиците им се задълбочиха, тъй като доставките на десетки други машини остават замразени, докато те не бъдат одобрени отново за полети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още