IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook обеща да се бори срещу намесата в бъдещите избори

Компанията ще предприеме по-сериозни действия в Индия, Нигерия, Украйна и Европейския съюз

13:08 | 16.01.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка; Архив Ройтерс</em></p>

Снимка; Архив Ройтерс

Facebook обяви пред Ройтерс, че ще разшири някои от своите правила за политическа реклама, както и някои инструменти, за да се бори с намесата в изборите в Индия, Нигерия, Украйна и Европейския съюз преди ключовите вотове през следващите няколко месеца, предава Ройтерс.

Като най-голяма социална мрежа в почти всяка голяма държава, от 2016 г. Facebook се е превърнала в платформа за политици и техните противници за разпространяването на фалшиви новини и друга пропаганда.

Купуването на реклами във Facebook разшири аудиторията за такива материали, но някои от тези усилия за влияние могат да нарушат правилата на изборите, както и политиките на компанията.

Под натиск от страна на властите по целия свят миналата година Facebook представи няколко инициативи, които имат за цел да увеличат наблюдението върху политическата реклама.

От днес в Нигерия само рекламодатели, базирани в страната, ще могат да пускат реклами, свързани с изборите. Това е копие на действията, които видяхме по време на ирландския референдум през миналия май, коментира Кейти Харбат, директор глобални политики на Facebook.

Същата политика ще влезе в сила в Украйна през февруари. Нигерия ще проведе избори за президент на 16 февруари, а Украйна ще я последва на 31 март.

В Индия, която ще има парламентарни избори тази пролет, Facebook ще предлага изборни реклами в онлайн библиотеката от следващия месец, коментира Роб Лийтърн, директор продуктов мениджмънт в компанията.

„Учим се от всяка страна“, коментира той. „Знам, че няма да сме перфектни, но целта ни е продължаващо подобрение“.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
abdul
преди 5 години
Да се БОРИШ СРЕЩУ намеса НЕ Е неутрална позиция.Фейсбук по "неволя" се превръща в активен участник в (пред)изборната пропаганда.Доближаваме момента в който зрял демократизъм се превръща в фашизъм. Модерните политици "откриват радиото", чрез фейсбук в момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
pioner
преди 5 години
От Фейсбук ще се борят да няма друга пропаганда освен тяхната!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още