Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Изтичането на мозъци от Facebook продължава с пълна сила

Компанията се разделя и с лидера на Messenger

Изтичането на мозъци от Facebook продължава с пълна сила

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Напускането на директори от Facebook продължава. Стан Чудновски, ръководител на подразделението Messenger, обяви, че ще напусне поста през 2022 г., пише CNBC.

Facebook, вече известна като Meta, се бори с напускането на цяла вълна от високопоставени мениджъри тази година. Компанията е изправена пред по-голям регулаторен натиск, след като нейни вътрешни документи и информация в медиите разкриха колко много знае Facebook за вредите от собствените си услуги.

Дебора Лиу, бивш ръководител на Facebook Marketplace, напусна през февруари, за да стане главен изпълнителен директор на Ancestry.com. Дейвид Фишър, който беше главен финансов директор, обяви оттеглянето си през март, както и Кевин Уейл, един от съоснователите на подразделението за криптовалути Novi.

Бившият рекламен директор Каролин Евърсън обяви, че ще си тръгне през юни, а по-късно отиде в приложението за доставки на хранителни продукти Instacart, на което сега е президент. Фиджи Симо, който стоеше начело на приложението Facebook, пък стана главен изпълнителен директор на Instacart, след като напусна социалната мрежа през юли.

През август Марк Д‘арси подаде оставка като главен творчески директор, а месец след това технологичният директор Майк Шропфер заяви, че ще напусне компанията. През ноември Дейвид Маркус, ръководител на усилията на Facebook в сферата на криптовалутите и бивш ръководител на Messenger, каза, че се оттегля в края на годината. По-рано във вторник лидерът на софтуера Workplace на Facebook Джулиен Кодорниу сподели, че си е тръгнал от компанията и се е насочил към рисковия капитал.

Още по темата

Новините за Чудновски бяха обявени само седмица след тези за Маркус. И двамата работиха в Messenger, след като бяха заедно в PayPal преди това. Те са си много близки, твърди друг бивш директор на Facebook.

„Обичам тази компания и нейния екип и в резултат на това настоящото съобщение е едно от най-трудните решения в живота ми“, каза Чудновски. „Нямам планове да спирам работа, но нямам търпение за една добра, няколкомесечна почивка, в която да прекарам време с приятели, помагайки на компании, помагайки на хора, пътувайки, четейки, проучвайки и учейки“.

Чудновски пое ръководството на Messenger от Маркус през май 2018 г. Той се присъедини към Facebook през 2015 г. като продуктов директор на звеното Messenger. Чудновски твърди, че ще остане във Facebook до второто тримесечие на 2022 г.

Той ще бъде заместен от двама директори – Лоредана Крисан ще поеме отговорностите в Messenger, директните съобщения в Instagram и Messenger Kids, а Махер Саба ще ръководи продуктите за отдалечено присъствие във Facebook, включващи аудио и видео обажданията, както и Rooms.

“Не бих се чувствал комфортно дори да си помисля за напускане, ако нямах много изключително талантливи лидери в моя екип, които са готови да действат“, пише Чудновски в публикация.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Как децата надхитряват родителите си в битка за повече свобода в интернет