IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оценката на Reddit се удвои до 6 млрд. долара след ново финансиране

Компанията ще ползва парите за развитие на своя рекламен бизнес, разширяване в международен план и добавяне на видео инструменти

10:31 | 09.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Оценката на Reddit се удвои до 6 млрд. долара след ново финансиране

Reddit Inc. заяви, че е набрала 250 млн. долара от частни инвеститори, възползвайки се от вълната от внимание, след като потребителите на уебсайта за социални медии предизвикаха хаос на фондовия пазар.

Условията на финансирането, водено от Vy Capital, изтласкват оценката на компанията до 6 млрд. долара, пояснява говорител. Reddit възнамерява да похарчи парите за развитие на своя рекламен бизнес, разширяване в международен план и добавяне на видео инструменти, се казва в изявление на компанията, цитирано от Wall Street Journal.

„Това е добър пазар за набиране на средства“, заяви изпълнителният директор на Reddit Стив Хъфман в интервю. „Оценките са много високи в момента. Никога не пречи да се събират пари, когато има възможност за това, а Reddit имаше силна година“. Например приходите от реклама на компанията са се увеличили с 90% през тримесечието, приключило през декември, в сравнение с година по-рано, каза той.

Финансирането за Reddit се случва само седмици, след като нашумялата аудио чат социална мрежа Clubhouse набра нов капитал. Clubhouse беше оценена на 1 милиард долар миналия месец, след като осигури 100 млн. долара в кръг за финансиране, воден от Andreessen, става ясно от данни на PitchBook.

Основана през 2005 г., Reddit позволява на всеки да изпраща публикации или връзки към статии и да моли общността да гласува – с възможност за одобрение или неодобрение. Мрежата бавно се превърна в масова и е един от най-посещаваните сайтове в САЩ. Reddit е родно място на някои от най-известните мемета в интернет, както и на конспиративни теории и кампании за тормоз.

Волатилността на фондовите пазари през последните седмици беше организирана от форум на сайта, наречен WallStreetBets. GameStop Corp., AMC Entertainment Holdings Inc. и среброто бяха едни от странните цели на движението, което имаше за цел да изцеди хедж фондовете, които продаваха тези активи на къси позиции.

Reddit се възползва от вниманието, като пусна петсекундна реклама по време на Super Bowl, която отдаде почит на WallStreetBets. Тези пет секунди изядоха „целия маркетингов бюджет на Reddit“, се казва в рекламата. След новата инвестиция фирмата вероятно ще може да си позволи повече ефирно време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още