Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

CD Projekt отчете разочароваща тримесечна печалба

Компанията беше засегната от проблемите с играта "Cyberpunk 2077"

CD Projekt отчете разочароваща тримесечна печалба

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Нетната печалба на разработчика на игри CD Projekt е спаднала с 64,7% до 32,5 млн. злоти (8,87 млн. долара) през последното тримесечие, оказвайки се под прогнозите на анализаторите. Резултатът беше засегнат от разходите за оправяне на бъговете в играта “Cyberpunk 2077” след проблемната ѝ премиера, предава Ройтерс.

“Cyberpunk 2077” беше една от най-очакваните игри през миналата година. Пускането ѝ на пазара беше отложено три пъти, а след премиерата се оказа, че много от проблемите в играта не са отстранени. Това доведе до премахването ѝ от PlayStation Store на Sony за повече от пет месеца.

CD Projekt не разкрива колко бройки от “Cyberpunk 2077” е продала през тримесечието. Анализатори твърдят, че продажбите вероятно са ниски заради отсъствието от PlayStation Store и пускането на пач за оправяне на бъговете в края на март.

Още по темата

По думите на главния финансов директор Пьотр Ниелубовиц по-ниската от обичайната нетна рентабилност е свързана с разходите за развитието на играта, с работата по актуализацията ѝ и с развойната дейност, насочена към бъдещи проекти.

Прогнозата на анализаторите беше за нетна печалба от 80 млн. злоти и приходи от 219 млн. злоти.

CD Projekt работи по оправянето на проблемите в “Cyberpunk 2077” от премиерата насам.

За тримесечието компанията отчете 16,2 млн. злоти финансови разходи, спрямо 107 хил. злоти година по-рано заради негативни разлики във валутните курсове, произтичащи от уреждането на голям обем от търговски вземания, генерирани от излизането на “Cyberpunk 2077”.

Компанията планира от 2022 г. да започне паралелна работа по високобюджетни разработки, както и да търси възможности за сливания и придобивания.

Бъдещият растеж на продажбите обаче ще зависи от способността на CD Projekt да привлече отново вниманието на играчите. Тя потвърди, че планира да публикува безплатно съдържание за сваляне и актуализации на “Cyberpunk 2077” и “The Witcher 3” за новото поколение конзоли през втората половина на годината.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Match Group таи големи надежди след разхлабването на правилата в App Store