IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Impala Platinum планира да изгради нова мина за паладий до 2024 г.

Прогнозираният производствен капацитет на находището е 450 хил. тройунции паладий и около 290 хил. тройунции платина годишно

21:59 | 28.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Базираната в ЮАР Impala Platinum Holdings Ltd. планира през 2021 г. да започне строежа на нова мина за паладий, която да бъде въведена в експлоатация до 2024 г., съобщава Bloomberg. 

Impala, която е втората по големина компания при добива на ценния метал, възнамерява да започне работа по проекта Waterberg в Южна Африка през 2021 г., споделя нейният главен изпълнителен директор Нико Мюлер.

Миннодобивното дружество също така обмисля да увеличи производството при мината Mimosa в Зимбабве с 30%, залагайки на дългосрочната промяна в цените на металите от групата на платината.

Ръстът при цените на паладия и слабата южноафриканска валута разсеяха мъглата, която се беше спуснала над компаниите от региона преди година.

Паладият, който намира широка употреба при датчиците за контрол на изгорелите газове при двигателите с вътрешно горене, се предвижда да остане в дефицит за осма поредна година, като Impala не е единствената компания, която се оглежда за нови находища.

Най-големият доставчик на платина в света Anglo American Platinum Ltd. разглежда планове за увеличаване на добива на паладий чрез разширяване на своята основна и най-доходоносна мина Mogalakwena.

Impala възнамерява да увеличи своя дял в проекта Waterberg от 15% на 50%, който се разработва съвместно с Platinum Group Metals Ltd. и Japan Oil , Gas and Metal National Corp.

Прогнозираният производствен капацитет на находището е 450 хил. тройунции паладий и около 290 хил. тройунции платина годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още