IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft свива загубата си

Приходите се утрояват през първото полугодие до 483 млн. долара, а загубата се свива от 281 млн. долара до 206 млн. долара

09:43 | 01.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Годината е повече от кошмарна за Uber, като само в последните седмици тя представи слаби финансови резултати, прие по-лоша оферта от Softbank, а сега неин ранен инвеститор е обвиняван в сексуално насилие. Но всичко това си и има и печеливш – големият американски конкурент Lyft.

През първата половина на годината приходите на компанията се утрояват на годишна база до 483 млн. долара, предава The Information. Mедията разполага с финансовия отчет, според който преди година по същото време приходите са били едва 150 млн. долара. 

Освен това конкурентът на Uber успява да подобри маржа си, след като загубата се свива от 281 млн. долара до 206 млн. долара. Докато преди година Lyft губеше по около 4 долара на пътуване, то през тази година загубата се свива до 1,20 долара на пътуване.

От друга страна Uber ускорява трупането на загуба. Документите на компанията показват, че тя е загубила почти 1,5 млрд. долара през последното тримесечие, спрямо 1,06 млрд. долара през предходното. За първата половин година загубата възлиза на 2 млрд. долара при приходи от 3 млрд. долара. В сметките се включват и данни от услугата за доставка на храна UberEATS.

Както Lyft, така и Uber, са в процес на набиране на инвестиции, за да ускорят бизнеса си. Конкурентът на Uber набра допълнително финансиране през миналата седмица в размер на 500 млн. долара. Кръгът за набиране на средства е воден от CapitalG на американския гигант Alphabet, и е допълнение към кръга за 1 млрд. долара, обявен през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още