IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 18 октомври

07:53 | 18.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Близо 290 млн. лв. ще бъдат разпределени през 2018 г. по "Конкурентоспособност"
В. Капитал Daily

Близо 290 млн. лв. безвъзмездни средства са предвидени да бъдат разпределени сред компаниите за проекти по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" през следващата година. Това става ясно от индикативната годишна работна програма, която е отворена за обществено обсъждане до края на седмицата (20 октомври). Сумата е с около 70 млн. лв. повече, отколкото бяха заделени за тази година.

Над половината деца бежанци у нас не ходят на училище
В. Сега

Над половината от децата бежанци у нас, които подлежат на задължително училищно образование, не ходят на училище, сочат данни, съобщени от зам. просветния министър Деница Сачева. В същото време броят на непридружените деца бежанци расте драстично, сочат пък данни на Синдиката на българските учители. Последните данни, съобщени от служебния просветен министър проф. Николай Денков, показваха, че през 2016 г. в българските училища са били записани 143 деца мигранти - 113 от тях са завършили успешно, а 24 са записани в детски градини.

Над 90% от жителите на кв. "Филиповци" нямат водомер
В. Сега

В ромската част на квартал "Филиповци" има само три водомера, а там се потребяват около 40 хиляди кубика вода на месец, обяви вчера общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. Справка на "Софийска вода" показвала, че само 3% от жителите на столичния квартал си плащат водата.

Отпада легализацията на дипломите от над 50 държави
В. Труд

Министерството на образованието и науката ще предложи на Министерския съвет да бъзе облекчена процедурата за признаване у нас на дипломите на студенти, завършили в страни по Лисабонската конвенция. Ще отпадне изискването за легализация и полагане на апостил.

3000 машини готови да ринат сняг по шосетата
В. Монитор

Около 3000 машини е предвидено да поддържат републиканската мрежа през зимните месеци. Това сочат одобрените планове на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), съобщиха за „Монитор“ от ведомството. Зимното поддържане на пътищата се въвежда най-рано от 1 ноември в зависимост от метеорологичните прогнози. Директорите на пътните управления следят предвижданията на метеоролозите по райони и са готови да предприемат необходимите действия за обработка на настилките и по-рано, ако се налага.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още