IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google+ преминава границата от 10 млн. потребители до дни

Социалната медия на Google е на път да се превърне в най-бързо развиващата се мрежа в света

12:17 | 13.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	И в Google + скоро ще стане навалица. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

И в Google + скоро ще стане навалица. Снимка: Ройтерс

Социалните мрежи изживяват истински бум, в това спор няма. Според неофициално изследване на Ancestry.com в следващите 24 часа най-новата социална медия - Google+, ще надмине границата от 10 млн. потребители.

Ако бутонът за пращане на покани остане активен, до края на седмицата социалната мрежа вече ще има 20 млн. "жители", пише специализираното IT издание Gizmodo.

Собственикът на Ancestry.com Пол Алън (да не се бърка с едноименния съосновател на Microsoft), използва за изчисленията си интересен модел за измерване на броя на потребителите. Използвана е извадка от фамилни имена в САЩ, която е сравнена с фамилните имена на потребители на социалната мрежа.

При сравнение на разпространението на дадено фамилно име с броя на потребителите на Google+, които носят съответната фамилия, приблизително е изчислен и броят на хората в САЩ, които използват мрежата.

След това е изчислено съотношението на потребителите извън САЩ. Крайният резултат е, че към момента в мрежата има 9,5 млн. души, като последните 2,2 млн. са се присъединили в рамките на около ден и половина.

Това неофициално изследване показва, че въпреки ограничения достъп социалната мрежа на Google е на път да се превърне в най-бързо развиващата се в света. 

Според бившия изпълнителен директор на компанията Ерик Шмид Google+ расте по-бързо отколкото той и настоящето ръководство са очаквали.

Сайтът все още се намира в бета стадий, а и голяма част от желаещите да станат потребители все още не могат да го направят.

Само в българската част на Facebook пък има няколко групи, в които желаещите да пробват конкурентната социална мрежа, публикуват адресите на електронните си пощи с молби за пращане на покани. 

В САЩ пък членове на мрежата решиха да се възползват от ограничението, като предложиха покани за регистрация на продан в сайта за онлайн търгове eBay. Към момента се продават множество покани, повечето с начална цена между няколко цента и долар. За незабавна покупка цената варира между един и няколко долара, но не липсват оферти и за няколко десетки долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още