IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българо-немски консорциум ще прави анализ на железопътния сектор у нас

Стойността на проекта е над 2 млн. лв и се финансира по оперативна програма "Транспорт"

14:21 | 25.09.12 г. 1
<p>
	<em>&quot;БДЖ-Пътнически превози&quot; стана бенефициент на ОП &quot;Транспорт&quot; през юни. </em>&nbsp; Снимка: <em>Stock xchng</em></p>

"БДЖ-Пътнически превози" стана бенефициент на ОП "Транспорт" през юни.   Снимка: Stock xchng

Българско-немският консорциум "ИнфраКеър - ТрансКеър" ДЗЗД ще направи анализ на състоянието на железопътния сектор в България, а изготвянето му ще се финансира от Европейския фонд за регионално развитие на оперативната програма "Транспорт."  

Анализът е разделен на три подпроекта, за всеки от който е сключен отделен договор с министерството на транспорта по оперативната програма.

Стойността на трите договора са 624 хил. лв. без ДДС за първия, 995 хил. лв. без ДДС за втория и 445 хил. лв. без ДДС за третия, стана ясно днес по време на пресконференция на ръководството на концорциума.

Целта на първия проект е да се потърси начин българските железници да станат по-привлекателни и по-търсени от пътниците. Тази част от проучването на железопътните системи трябва да даде и по-ясна представа и какъв нов подвижен състав трябва да бъде закупен от транспортното министерство през следващия програмен период на ОП "Транспорт".

Припомняме ви, че по време на последното заседание на Комитета за наблюдение на програмата през юни бе взето решение "БДЖ-Пътнически превози" да стане бенефициент на ОП "Транспорт". Тогава и Европейската комисия даде разрешението си със средства от опертивната програма държавата ни да кандидатства за закупуване на нови влакове и локомотиви през периода 2014-2020 г.

Целта на втория проект е да бъде направен анализ на персонала, като "ИнфраКеър - ТрансКеър" ще даде препоръки за подобряване качеството на обслужването. По този начин консорциумът ще представи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, както и на" БДЖ-„Пънитчески превози“ методи за оптимизация на персонала им.
 
От ръководството на дружеството коментираха, че след седем месеца "ИнфраКеър – ТрансКеър" ще представи официално данните от анализа си, от които ще стане ясно и какъв брой служители могат да бъдат освободени от НКЖИ и от БДЖ „Пътнически превози“.

Третият проект на консорциума ще потърси начин за намаляване на разходите за железопътната инфраструктура, оптимизиране на системите и на центровете за управление на движението и намаляване на разходите по осигуряване на безопасността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Isumu
преди 11 години
Ха-ха-ха... още един пример как се усвояват европари!!!! На практика 2 млн. лв разход за 7 месеца бавене и накрая пак да кажат нещо което вече се знае. Приватизация, демонополизация, кокнкуренция => подобряване на качеството!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още