IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Трейс" предлага най-ниска цена за интермодалния терминал в Пловдив

Компанията планира да изгради терминала срещу 8, 57 млн. лв. без ДДС.

14:24 | 19.04.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:<em> stock.xchng</em></p>

Снимка: stock.xchng

Компанията „Трейс Груп Холд“ АД предлага най-ниска ценова оферта в обществената поръчка за изграждането на интермодален терминал в Пловдив. Това стана ясно днес, след като бяха отворени офертите на допуснатите кандидати за участие в процедурата, предаде БТА.

Общо 3 фирми бяха допуснати да представят офертите си за обществената поръчка. Това са "ТЕРНА" АД, с предложена цена от 13, 52 млн. лв. без ДДС и без непредвидени разходи, ДП "Транспортноп строителство и възстановяване - ГУ", с предложение на стойност малко над 9, 99 млн. лв. без ДДС и "Трейс Груп Холд" АД, с цена съответно от 8,57 млн. лв. без ДДС, която е и най-ниската.

Според условията на публичната покана непредвидените разходи са в размер на 10%. 

Припомняме, че терминалът ще бъде изграден на гара Тодор Каблешков, която е част от железопътен възел Пловдив. Самата площадка ще бъде разположена от северната страна на гарата - в землището на село Златитрап.

Проектът предвижда върху площ от почти 69 хил. кв. метра да бъдат изградени терминална площадка за товаро-

разтоварни операции на контейнери от вагон на автомобил и обратно, площадка за складиране на контейнерите, площ за повредени контейнери и техника, специални места за хладилни товарни единици, административна сграда за обслужване на клиентите, сграда за митнически контрол и митнически склад, паркинги за товарни и леки автомобили и КПП.

Очаква се терминалът да спомогне за оптимизация на съществуващата инфраструктура и ще доведе до подобряване на качеството на предоставяните транспортни услуги в региона на град Пловдив.

Изграждането на интермодален терминал в Пловдив се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
stasi666
преди 11 години
еее защо не Холдинг пътища,Цариградско на вълни последниа лот на Тракия кой знае кога,но все пак те 20 години така си я карат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 11 години
Нищо, после ще надбавят... а ако трябва има и подизпълнители...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още