IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook тества функция, с която да нанесе удар върху LinkedIn

Става дума за възможност за създаването на професионално резюме

15:09 | 17.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook е решила да следва стъпките на LinkedIn в някои отношения. Най-голямата социална мрежа в света обмисля пускането на функция за кратко професионално резюме, сочат скрийншотове, публикувани в платформата, пише Business Insider.

Ходът може да я постави в директна конкуренция с професионалната социална мрежа LinkedIn.

Мат Навара, директор социални мрежи в The Next Web, сподели скрийншотове, показващи новата функция, които са му изпратени от разработчика Джей Уон, която се е появила в личния ѝ профил.

Инструментът позволява на потребителите да покажат професионалния си опит и образование, както и подробности за контактите си, снимка и друга информация, както това се случва и в LinkedIn – платформа, която беше придобита от Microsoft.

Разбира се, и в момента потребителите могат да посочат къде са работили и учили във Facebook. Но наистина ли искате работодателите да разгледат личния ви профил? Вместо това новата функция изглежда комбинира всичката важна информация в отделна, професионално изглеждаща форма, отвъд личните снимки, статуси и други публикации, които потребителите не биха искали да споделят с експертите по подбор.

Не е ясно колко хора вече имат достъп до новата функция, нито какви са конкретните намерения на Facebook. Социалната мрежа често тества нови възможности сред малък брой потребители, преди да ги пусне за всички.

Говорител на компанията не е отговорил веднага на запитването за повече информация по темата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още