IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Датчанка е обвинена в делото за пране на пари от Danske Bank

Жената е екстрадирана от Великобритания в Дания и в момента е на предварителен разпит в градския съд в Копенхаген

22:12 | 22.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Peti Kollanyi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Peti Kollanyi/Bloomberg

Датчанка е обвинена от полицията в Дания в делото за пране на пари за повече от 30 млрд. датски крони (4,55 млрд. долара) чрез естонския клон на Danske Bank, съобщи в сряда общественият прокурор на страната, цитиран от Ройтерс.

49-годишната датска гражданка, която има връзки с Русия, в момента е на предварителен разпит в градския съд в Копенхаген, където ще бъде решено дали ще бъде задържана под стража, допълва прокурорът.

Жената е била екстрадирана в Дания от Великобритания, където е била държана в ареста.

Случаят, по който са обвинени и други двама души, привлече вниманието на властите по време на разследване на един от най-големите скандали за пране на пари в света в Danske Bank, най-голямата датска банка.

Danske се разследва от властите в няколко държави, след като над 200 млрд. евро подозрителни трансакции са преминали през естонския клон на банката в периода 2007-2015 г.

47-годишна жена също беше задържана под стража през май в градския съд в Копенхаген по същото дело.

Тримата заподозрени са обвинени в пране на пари чрез няколко командитни дружества, всички от които са имали банкови сметки във вече затворения естонски клон на Danske между март 2008 г. и март 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още