IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LinkedIn също има проблеми с фалшивите акаунти

Между януари и юни в платформата са открити над 21 млн. измамни профила

17:00 | 12.12.22 г.
Снимка: Jason Alden/Bloomberg
Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Какво прави LinkedIn, за да открива фалшиви профили и ботове

Инструментите за откриване на злоупотреби съществуват, но използването им не е точна наука. „Потвърждаването на самоличността на потребител при създаването на акаунт би било друг ефективен начин да се направи по-трудно създаването на фалшиви акаунти, но такова доказване на самоличността би повлияло на разходите и на потребителското изживяване“, посочва Кан. „Така че тези платформи се опитват да постигнат баланс по отношение на целостта на акаунтите и да не възпрепятстват потребителите да създават акаунти“, допълва той.

LinkedIn предприема стъпки за справяне с проблема с фалшивите акаунти. Сайтът използва технологии като изкуствен интелект, както и екипи от експерти, за да премахва нарушаващото правилата съдържание, което открие, преди то да се появи директно в сайта. По-голямата част от откритите фалшиви акаунти са засечени от автоматизирани защити чрез изкуствен интелект, сочи публикация в блога на Оскар Родригес, вицепрезидент по управление на продуктите в LinkedIn.

Компанията отказва да коментира повече. Освен това тя си сътрудничи с подобни компании, с властите и регулаторите в опит да предотврати зловредните практики в сайта си.

Последният ѝ опит да спре фалшивите акаунти е свързан с пускането на нови функции и системи през октомври. Целта беше да помогне на потребителите да вземат по-информирани решения относно членовете, с които взаимодействат, както и да подобри своите автоматизирани системи, които държат далече неавтентичните профили и активности извън платформата.

Функцията, наречена „За този профил“, показва на потребителите кога е бил създаден профилът и кога последно е актуализиран, заедно с информация дали има потвърдени телефонни номера и/или служебни имейли, свързани с техните акаунти. Целта е преглеждането на тази информация да помогне на потребителите да решат дали да приемат заявката за свързване в социалната мрежа и дали да отговорят на съобщение.

LinkedIn твърди, че бързият напредък в технологията за генериране на изображения, базирана на изкуствен интелект, е довел до създаването на модел за дълбоко обучение за по-добро улавяне на профили, направени с изкуствен интелект.

Този модел проактивно проверява качваните профилни снимки, за да определи дали дадено изображение е генерирано от изкуствен интелект, като използва технология, предназначена да открива специални данни за изображенията, без да се ползва лицево разпознаване или биометричен анализ, казва Родригес.

Моделът помага за увеличаване ефективността на автоматизираните защити на LinkedIn срещу злоупотреби, за да помогне за откриването и премахването на фалшиви акаунти, преди те да достигнат до потребителите.

Освен това компанията добави предупреждение към някои съобщения в LinkedIn, които включват високорисково съдържание, което може да повлияе на сигурността на потребителите. Например хората могат да бъдат предупредени за съобщения, които ги карат да прехвърлят разговорите в други платформи, защото това може да е признак за измама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 12.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още