IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски: Шистовият газ е евтин, но рисков

Енергетиката беше във фокуса на дискусията между правителството и неправителствените организации

21:20 | 17.01.14 г. 21
Орешарски: Шистовият газ е евтин, но рисков

Енергетиката беше във фокуса на дискусията между правителството и неправителствените организации. По време на срещата премиерът Пламен Орешарски заяви категорично, че мораториумът върху шистовият газ остава, защото газът е евтин, но рисков.

Коментарът беше направен и по повод тиражираните информации, че България е гласувала „за” отмяната на задължителната оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) по време на заседание на комисия в Европейския съвет.

По-късно от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отхвърли тези твърдения.

По проекта за нов, седми блок на АЕЦ "Козлодуй" министър-председателят уточни, че в момента с американската компания Westinghouse текат преговори, за предварително проучване по проекта, но все още нищо не е договорено и те не обвързват България.

Относно съдбата на АЕЦ „Белене” Орешарски отказа коментар заради арбитражното дело.

България е изпълнила формалните критерии, но не сме се доближили до икономическото развитие на страните-членки на еврозоната, коментира още премиерът по повод членството на страната ни в еврозоната.

Още за срещата на премиера Пламен Орешарски с неправителствените организации можете да научите от репортажа на телевизия Bulgaria on Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

11
rate up comment 12 rate down comment 4
Vesko94
преди 10 години
А по отношение на шистовия газ - аз съм против добива му със сегашните технологии, които никой не ме убеди, че са 100% безопасни. По същия начин стоят нещата с вноса на ГМО продукти от САЩ, ако се подпише споразумението на свободна търговия, европейският пазар ще бъде залят от отровите на Щатите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 1
citizen_bg
преди 10 години
Радвам се на оптимизма ти, но пък за въпроса с рекламата и манипулацията съм съгласен с iivanoff. Виж само как се променя внушението на това заглавие: " Шистовия газ е евтин, но рисков", ако се напише: "Шистовия газ е рисков, въпреки че е евтин"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
ТВ-реалността е частен ограничен случай на абсолютна (реалната) реалност, в която се манипулира съотношението на големината и броя на аргументите определящи даден процес/функция! Това че в нея става нещо, не значи че и в обективността няма да стане, но самото закъснение чрез еластичността м/у двете показва манипулацията...Например: наблягането на неопределящи факти от реалността и скриването на определящи, променя мисленето и действията на манипулираните участници в процеса по начин, водещ до изкривяване на реакцията им от стандартната - тази която би била в абсолютна (реалната) реалност! Именно закъснението м/у момента на "наблягането" и момента на "реакцията" показват еластичността на процеса...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 2
Vesko94
преди 10 години
Ами не съм съгласен! Съвсем скоро ще се усети по-осезаемо и у нас това подобрение. Сигурен съм обаче, че управляващите ще припишат на себе си по-добрите икономически данни, които ще имаме в следващите месеци. Но ще изчакаме и ще видим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 14 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
"В момента еврозоната е в по-добро състояние отколкото беше преди година, две" - Да, ТВ-рекламата е такава! :)))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 4
Vesko94
преди 10 години
В момента еврозоната е в по-добро състояние отколкото беше преди година, две. Все още обаче има рискове, които са породени от високата задлъжнялост на някои страни членки, затова се изчаква. При един разпад на еврото сега последствията за нас няма да са толкова големи, заради факта, че ние сме вързани към немската валута, падне ли еврото, връща се марката. Моето мнение е, че трябва да се изчака поне още тази година и тогава да се реши дали ще кандидатстваме през 2015 или от по-късно. Иначе има доста процедури за членство. Доколкото знам сега трябва да влезем в един механизъм ERM2 (т.нар "чакалня" за еврозоната), за това обаче трябва да получим одобрението на останалите членките на еврозоната, включително и това на ЕЦБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
KostadinovK
преди 10 години
Никой до сега нее е написал какви са правата и задълженията ни, ако станем член на еврозоната.Ако трябва да финансираме страни като Гърция, бих се позамислил.За съжаление в еврозоната нещата не са балансирани и регулирани добре и има доста губещи страни между които ще бъденм и ние.Обенинена Европа е добра идея с лошо изпълнение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 2
milioner4e
преди 10 години
Ще имаме нова ЦБ в лицето на ЕЦБ. Са може да се поспори колко това ще е по-добре, но аз лично мисля, че ще е по-добре, и ще можем да се възползваме от някои политики на ЕЦБ. Второ ще си спестим валутните разлики и може би и други страни ще се отворят повече за наши стоки. Трудно се предсказва дали ще е по-добре, но все пак по-скоро да
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 4
deant
преди 10 години
И гърция и други страни са влези "неготови" в ЕЗ. При нас нещата стоят по следния начин - 1 и 2:1. Влизаме в ЕЗ немедлено;2. Излизаме от валутния борд.Друг вариант няма и докато не стане тов,а ще се радваме на скъпа, нисколиквидна и затлачена валута, барабар с високи лихви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
MyPr0gres
преди 10 години
Изразих се малко неграмотно, но дано сте ме разбрали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още